Свързани новини

09.01.2020 10:37

Мартина Апостолова е Европейската изгряваща звезда на Берлинале 2020

Видян 2223 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Много трудно е било за журито да изберат 10 от 28-те номинации на изключителни европейски таланти. Първа в списъка е спомената Мартина Апостолова, която „пресъздава своята героиня с архетипна сила, поразяваща публиката навсякъде по света“ – за ролята си в „Ирина“ актрисата печели много награди, от Хонконг до Тбилиси. Ето какво добавя журито като аргумент за своя избор:


 


От нейните изпълнения струи дълбочина и невероятен усет за добрите и лошите моменти в човешкото съществуване. Талантът й разполага с безброй проявления – огорчение, яростно отчаяние, сърцераздирателна нежност… Благодарение на своята мъдрост и зрялост тя дарява на героите си автентичност и те се превръщат в универсални образи.


 


Мартина Апостолова учи актьорско майсторство в Нов български университет, София. Актрисата играе в повече от 20 постановки на съвременни пиеси в различни градове на България. Дебютът й в киното е с ролята на Ирина в едноименния филм на Надежда Косева – за това изпълнение Мартина получава осем награди „Най-добра актриса“ от различни международни филмови фестивали. Тя участва в няколко телевизионни продукции, както и в късометражния филм „Брак“ на Слава Дойчева и в пълнометражния „Lament for the Silent Fool“ на Димитър Кутманов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак