Свързани новини

09.01.2020 10:23

Елизабет II дълбоко разочарована от решението на Хари и Меган

Видян 2432 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Водеща тема за британските издания беше неочакваната новина, че британският принц Хари и неговата съпруга Меган имат намерение да се откажат от ролята си на висши членове на британското кралско семейство и да станат финансово независими, продължавайки обаче да поддържат кралицата.

Младото семейство обяви това вчера и Бъкингамският дворец публикува в отговор кратко изявление. Това решение обаче изненада кралското семейство, отбелязват изданията, цитирани от БТА.

Кралицата Елизабет Втора е разочарована от решението на принц Хари да се откаже от пълномощията си, пише BBC, както и британският в. "Таймс". Разочарованието на кралицата било още по-голямо, защото принцът и съпругата му са обявили намеренията си, без да говорят за това предварително с Бъкингамския дворец. Те не се били консултирали нито с кралицата, нито с принц Чарлз. В резултат на това реакцията на британското кралско семейство беше доста рязка и в кратко съобщение се казваше, че се проявява разбиране, но това е сложен въпрос и ще отнеме време да се финализира, а сега дискусиите били в ранен стадий.

В. "Дейли телеграф" също говори за дълбокото разочарование и обида на кралското семейство от намеренията на принц Хари и Меган, които не са консултирали с кралицата и с други знатни роднини. В коментар по темата вестникът пише:

"Добре дошли в хубавия нов свят на Меган и Хари, избрали финансовата независимост, с изключение на това, че те ще запазят имението си Фрогмор хаус, което струва на британските данъкоплатци 2,4 милиона британски лири."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец