Свързани новини

13.12.2019 09:33

Полша удостои със Златен кръст режисьора Николай Георгиев

Видян 1569 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Режисьорът Николай Георгиев е удостоен с високото държавно отличие "Златен кръст" за заслуги за своя принос към развитието на полско - българското сътрудничество в областта на културата с указ на президента на Република Полша от 18 септември 2019г. 


 


Високото отличие ще бъде връчено на режисьора на 17 декември в посолството на Полската Република в България, предава Nova TV.


 


Големият български режисьор Николай Георгиев посвещава творческия си път на изследването, проучването и осъществяването на тази  “жива”, “автентична” среща между актьори и зрители, и така създава един нов сценичен език - езикът на синтеза.


 


Режисьор и сценарист на над 150 постановки в България и чужбина, показани по цял свят, донесли множество награди и рецензии на Международната театрална критика. За своята дейност получава призвание на три континента, сред многобройните му награди се откроява наградата за нов театрален език от Международния фестивал за експериментален театър в Кайро, 1999г.


 


В последните 30 години създава едни от най - устойчивите театрални програми, които се разгръщат между традициите и новаторството, между науката и културата, между  изконно - българското и космополитната човешка душа.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби