Свързани новини

10.12.2019 10:57

Над 160 издателства на Панаира на книгата в НДК

Видян 2156 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две от най-значимите и мащабни събития, свързани със съвременната литература и книгоиздаване в България – 47-ият Софийски международен панаир на книгата и 7-ият Софийски международен литературен фестивал, организирани от Асоциация „Българска книга“, се откриват днес.


По традиция те се провеждат на шест нива в Националния дворец на културата и ще продължат до неделя, 15 декември. Официалното откриване е от 17 ч. днес в централното фоайе на НДК.


В навечерието на коледните и новогодишните празници на 1600 кв. м площ в НДК с хиляди заглавия ще се представят над 160 книгоиздатели и книгоразпространители от България и чужбина, а още от първия ден на изложението ни очакват вълнуващи литературни срещи на сцената на културната програма на ет. 4, западно крило. Предстоят премиери на най-новите книжни заглавия у нас, срещи с десетки автори, издатели и преводачи; детски и юношески събития; срещи с автори на щандовете на издателствата... Всичко това ще превърне Националния дворец на културата в притегателен център за почитателите на книгите.


На сцената на културната програма и на щандовете на изложителите ще се състоят срещи и представяния на авторите Або, Александър Иванов, Антоанета Николова, Антон Георгиев, Боян Боев, Бранимир Събев, Васил Лазаров, Весела Люцканова, Владимир Зарев, Владислав Христов, Владислав Шпилман, Гал Сасон, Гери Турийска, Даниел Пенев, Деметра Дулева, Джим Ал-Халили, д-р Стефан Сергиев, Елена Павлова, Здравка Евтимова, Иван Кулеков, Ивинела Самуилова, Изабел, Ина Иванова, Камелия Александрова, Камелия Кучер, Красимира Хаджииванова, Манол Глишев, Мартин Илиев, Мартин Касабов, Мартина Илиева, Митко Новков, Надежда Динева, Нели Лишковска, Николай Терзийски, Пенко Пенков, Петя Кокудева, Пламен Антов, проф. д-р Лилия Райчева, проф. Огнян Герджиков, Радостина Ангелова и Александър Станков, Симеон Ботев, Стефан Цанев, Таня Иванова, Татяна Попова, украинските автори Гаска Шиян, Остап Сливински и Христя Венгринюк, Христо Милков, Юули Ниеми от Финландия.


Детски модул на Културната програма на Панаира на книгата очакват и най-малките читатели. Те могат да дойдат на среща с автограф с Невена Басарова, автор на практичния наръчник „Детска академия за добри обноски“. Ще има представяния на книгата „Защо медът е толкова сладък?” - приказка с образователни игри от Мая Бочева-Уики; на книгата „Художникът почти вълшебник“ - Вадим Лазаркевич в 4 приказки; „Детски пиеси“ от Недялко Йорданов; викторина „Аз познавам мотовете!“; среща с автограф с любимия детски поет Виктор Самуилов; акция „Приказният свят на „Дисни“ оживява“ и мн. др.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак