01/02

Свързани новини

05.11.2019 12:00

14-годишната испанска принцеса изнесе първата си реч

Видян 1167 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

14-годишната испанска престолонаследничка, наричаната "принцеса на Дисни" заради русите си коси, изнесе важна реч на наградите на фондацията "Принцесата на Жирона" в Барселона в понеделник, когато протести посрещнаха баща ѝ - 51-годишния крал Фелипе, в каталунската столица.


Леонор, която носи титлата принцеса на Жирона, представи речта си и на английски, и на каталан, предава Dir.bg.


"От много ранна възраст нашите родители са ни разказвали за Каталуния. Благодарение на тях знаем повече за каталунската история и култура. Тази земя, Каталуния, винаги ще заема специално място в сърцето ми", каза Леонор.


Фондацията "Принцесата на Жирона" отдава почит на изключителните постижения на хора на възраст от 16 до 35 години от всички краища на света. В понеделник сред тях бе и инженерът от Масачузетския технологичен институт Хю Хер, наричан "лидер на бионичната епоха" заради революционната си работа в разработването на бионични крайници, чиито функции силно се доближават до тези на естествените.


"За първи път говоря в ролята си на принцеса на Жирона", добави Леонор.


"За мен е чест, защото сме почти на една възраст. Искам да поздравя тазгодишните победители, както и тези от предишни години. Сформирате страхотно семейство, което ще продължи да се развива благодарение на вашето благородство. Вие сте пример за младите хора в цяла Испания."


Принцесата бе в компанията на родителите си - крал Фелипе, кралица Летисия, и сестра си принцеса София. Престолонаследничката носеше червен костюм от туид с асиметрично закопчаване и златисти копчета. Майка ѝ - Летисия, която вече си е извоювала статут на модна икона сред кралските особи бе стилна и семпла в черен костюм с панталон, а ръкавите, от лакътя надолу, бяха украсени с пера. По-малката дъщеря на кралското семейство бе в светла рокля с лек асиметричен момент.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден