Свързани новини

01.11.2019 16:08

Мария Каракушева представи симфония от звуци и емоции

Видян 1893 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вечерта на 30 октомври, столичният клуб Music Jam се оказа центърът на вселената по време на представянето на дебютния албум на композитора и пианист Мария Каракушева – Hearteclipse.


 


Двучасовият мултимедиен спектакъл събра приятели и почитатели на талантливата музикантка, която покани на сцената авангарда на електронната музика Иван Шопов и Quarto Quartet, а за галактическата визия се погрижи майсторът на специалните ефекти – Петко Танчев. Амбициозното предизвикателство, наречено Hearteclipse, е саундтракът на живота на Мария Каракушева.

По време на мащабния мултимедиен спектакъл Hearteclipse Live!, с който авторският ѝ албум бе представен, тя използва целия си талант и потенциал на артист, вдъхновител и двигател на идеи. След 29 активни години на сцена, Мария Каракушева (създател на проектите „Classic In The House by Maria Karakusheva“, „Classic In The Jazz“, „Grace on Air“ и „Концерт за две Марии и едно пиано“) представи деветте композиции в албума, провокирани от емоциите и преживяванията на сцената на живота и музиката.



„Девет истории с послания за всеки - от света вътре в мен до възможно най-далечната точка, за която мога да си помисля – „Две светлинни години“ от тук, каквото е заглавието на една от пиесите, включени в едноименния ми албум“, коментира артистичната си концепция Мария Каракушева. Hearteclipse Live! изненада с мащаби, размах и умела комбинация от основните компоненти - сценография, хореография и режисура, но в същото време не изневери на неостаряваща концепция, каквато е и класическата постановка и музика.

Като гост изпълнител във втората част на концерта се включи един от най-популярните български електронни музиканти - Иван Шопов, добре познат и с проектите си Balkansky и Cooh. Тандемът успя да представи една съвсем нова концепция за класическата музика, която комбинира най-доброто от традициите, предавани през поколенията, със съвременното звучене. Това може би е артистично загатване какво предстои в тази посока, защото съвместните им изпълнения в албума Hearteclipse са само началото на един по-амбициозен и мащабен проект.

“Пиесите за пиано и струнен оркестър предават цялата палитра от емоции и чувства, които съм изпитвала, техния контраст и неочаквани обрати - моите сърдечни затъмнения. Саундтрак към любовта, радостта, вярата, надеждата, тъгата, носталгията и всички други разтърсващи човешки емоции. Като всеки саундтрак, той има нужда от своя “филм” и представяне, което да въздейства на почти всички сетива!“, допълва Мария Каракушева. Албумът Hearteclipse е в продажба на сайта на Мария Каракушева, както и в www.ozone.bg и www.meloman.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак