Свързани новини

09.10.2019 17:30

Българи преобразяват отново Берлин със светлинно шоу

Видян 2616 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над тридесет от най-известните сгради в Берлин ще бъдат преобразени от 3D мапинг спектакли и светлинни инсталации, създадени от българското MP-STUDIO, по време на петнадесетия „Фестивал на светлините“, предава Монитор.

Родните артисти ще дадат старта на най-големия фестивал за светлинно изкуство този петък на Бранденбургската врата, в присъствието на кмета и представители на сената на Берлин.

Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе под мотото „Светлини на свободата“ и ще бъде вдъхновено от 30-годишнината от падането на Берлинската стена. Над 100 са сградите и инсталациите, които ще превърнат германската столица в най-голямата галерия под открито небе в света.

Българите ще превърнат най-известният монумент в столицата на Германия в портал към историята на Берлинската стена в рамките на 7-минутно шоу. Специална част от спектакъла ще бъде отделена на артистите, които са рисували върху стената, благодарение на Хайнц Куцдас – притежателят на най-голямата колекция от нейни снимки. Емблематичните персонажи на Тиери Ноар (първият графити артист, с произведение върху стената) също ще оживеят върху историческия монумент.

Това е третият спектакъл, който българите подготвят специално за най-известния исторически паметник в Берлин. Студиото е и първият победител в шампионат за 3D мапинг в историята на фестивала, извоювал първо място за преобразяването именно на Бранденбургската врата през 2015 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху