Свързани новини

13.09.2019 11:44

По следите на древността

Видян 1168 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Излезе новата книга на издателство Ентропи, която ни запознава със забележителностите на Поднебесната, включени в Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Нейн автор е г-н Дин Хао – журналист и редактор в българският отдел на Радио Китай за чужбина.


Ако сте се запътили към Китай обезателно трябва да прочетете тази книга – тя ще Ви помогне да определите маршрута си и да се насладите на екскурзията си, обикаляйки най-интересните и значими места в страната.


Китай е страна с дълга история, богата култура и красива природа. Високи планини, прекрасни реки, великолепни древни архитектурни паметници и още безброй природни и културни забележителности са превърнали страната в притегателен център за туризъм. Тези обекти отразяват също мъдростта, упоритостта и гения на китайския народ през неговата 5000-годишна история. Изданието се реализира с любезното съдействие на Посолството на Китайска народна република в Република България по случай 70 години българо-китайски дипломатически отношения.


Самият Дин Хао завършва през 2003 г. специалност Българска филология в Пекинския университет за чужди езици и оттогава работи като преводач и редактор в Радио Китай за чужбина. Главен редактор е на Китайско-български тематичен речник и Енциклопедия Китай, преводач на редица книги, сред които Китайска традиционна кухня, Здравей, Китай, Малък китайски речник. Участва многократно в проекти на централата на институт Конфуций, в рамките на които превежда и редактира учебни пособия като Забавният свят на китайския, Забавен китайски и Учете китайски с мен. Носител е на наградата Златно перо на Съюза на българските журналисти за приноса му към културния обмен между Китай и България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби