Свързани новини

05.09.2019 11:40

Кристоф Ламбер ръководи журито на CineLibri

Видян 1432 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френско-американската кинозвезда Кристоф Ламбер ще бъде в София, за да оглави журито на петото издание на международния кино-литературен фестивал CineLibri, който започва на 5 октомври в зала 1 на НДК. Кулминацията на форума ще е церемонията по награждаването, която ще се състои на 13 октомври и ще е съпроводена с премиерна прожекция на филма Тази, която не съм с Жулиет Бинош по романа на Камий Лоранс. Конкурсната програма включва 12 филма, вдъхновени от разнообразни по характер литературни произведения. За качеството на продукциите допринася ослепителният кастинг – сред актьорите, които ще видим на големия екран са Кейт Бланшет, Хана Шигула, Катрин Деньов, Бруно Ганц, Никол Кидман, Ръсел Кроу, Харви Кайтел, Тони Сервило и Валерия Голино.
Кристоф Ламбер влиза в орбитата на знаменитостите през 1984 г. благодарение на феноменалното си изпълнение в Тарзан от рода Грейстоук (филмът е номиниран за Оскар в три категории), две години по-късно му поверяват образа на Конър Маклауд, безсмъртния шотландски боец. За ролята си в Метро (1985) на Люк Бесон, където си партнира с Изабел Аджани, Ламбер печели награда Сезар. Известен е и с ролите си в Сицилианецът (1987) на Майкъл Чимино, Да убиеш свещеник (1988) на Агнешка Холанд, Аз те обичам (1986) на Марко Ферери, Годината на дивия заек (2006) по романа на Арто Паасилина. През последните години се изявява предимно като продуцент. Конкурсната програма на петото издание на CineLibri е изключително силна и включва 11 филма, вдъхновени от разнообразни по характер литературни произведения. За качеството на продукциите допринася ослепителният кастинг – сред актьорите, които ще видим на големия екран, се нареждат Хана Шигула, Катрин Деньов, Бруно Ганц, Никол Кидман, Ръсел Кроу, Харви Кайтел, Тони Сервило, Валерия Голино. Непосредствено след обявяването на филмите победители и разпределянето на наградите ще бъде излъчен филмът Тази, която не съм (2019) с друга голяма звезда на френското кино – Жулиет Бинош. Френско-белгийската продукция на режисьорката Сафи Небу е издържана в стил драмеди и третира актуалната тема за романтичните запознанства в интернет. Филмът е адаптация по роман на Камий Лоранс.
Билетите за събитието на 13 октомври са в продажба на сайта на CineLibri и на касата на НДК с промоционална цена от 10 лв. за early birds, валидна до 18 септември. След 18 септември редовната цена на билетите ще бъде 12/15 лв. Повече информация за събитието може да намерите ТУК. CineLibri 2019 се провежда с подкрепата на Столична програма Култура, Национален фонд Култура, Национален филмов център, Фонд Култура на Община Варна, Община Бургас и Община Габрово; с изключителното партньорство на Vivacom и със съдействието на УниКредит Булбанк. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. Всички партньори и съмишленици са обявени на официалната страница .


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Az 05.09.2019 19:52

    Connor MacLeod !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и