01/03

Свързани новини

03.09.2019 13:30

Meszecsinka сe връща в България с концерти и уъркшопи

Видян 999 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Една от най-успешните унгарски етно групи Meszecsinka направи премиера на клипа към сингъла I Don`t Let It . Песента е част от последния албум на квартета Stand Into The Deep, който излезе по-рано тази година и беше представен през лятото с емоционални турнета в  България, Русия, Германия, Франция, Холандия, Сърбия, Румъния и Казахстан.


Първият сингъл от албума Приспивна песен/Lullaby и клипа към него излязоха преди няколко месеца, последва песента, канеща ни да видим смъртта по нов начин Lookingatmydeath , а днес вече можем да се насладим и на най-новото от носителите на награда Фонограм (унгарското Grammy) – завладяващата и със силно послание I Don`t Let It . Клипът впечатлява с визуалната си откровеност, а танците на Аннамари ни пренасят в света на езотериката. Песента акцентира върху желанието за освобождение от натрапчивото, необяснимо и нежелано чуждо присъствие в живота ни.


Видеото към I Don`t Let It показва именно борбата с чувството за обсебеност, а самата Аннамари споделя как се е стигнало до концепцията за визуализацията:


"Емил слушаше песента, а аз гледах в YouTube моята любима танцьорка. Танцуваше заар и като гледах танца, и слушах песента, разбрах, че това ще е клипа. Бях чувала и по-рано за този танц, но след като режисьора Максим провери и ми каза каква е същността му, се стреснах - та песента е точно за това! Да се освободиш от това чуждо, което влиза в теб и те обсебва. "Няма да се дам! Ще бъда свободна!" Записът на видеото беше най-изтощителното преживяване за мен - 6 часа непрекъснат танц. Ето резултата. "


Актуалният пълнокръвен запис на Meszecsinka Stand Into The Deep се радва на широко одобрение: пресата го определи като шедьовър, а публиката – като по-силен и епичен от предишния великолепен Awake In A Dream. Немското списание Orkus Magazin е във възторг: “Алтернативната световна музика на унгарската група отново очарова и ни отвежда в спиращи дъха светове с десет уникални парчета.” Поредният успешен албум на международно признатата група, който е издаден от немския музикален лейбъл Nordic Notes и се разпространява в цял свят, получи силна подкрепа от радиостанции в Америка, Германия, Австралия, Италия, Люксембург, Гърция, Словакия и др. През есента лейбълът ще пусне албума и на винил, с което ще зарадва любителите на неподправения аналогов звук. Meszecsinka ще се завърнат в страната ни, за да потопят публиката в магията на психеделичното си и разпознаваемо звучене. Специфичните им композиции и обработки на унгарски, испански, руски, цигански и български народни песни ще прозвучат на Куртово Конаре Фест в Пловдив на 7 септември и във Варна на 20 септември в бар Rubik Art and Music. В Куртово Конаре желаещите да учат вокал от Анамари и да свирят заедно с музикантите от групата ще могат да го направят същия ден.


Meszecsinka са: Аннамари Ола (вокал, саз), Емил Билярски (клавишни, китара), Ференц Шомодьи (бас, контрабас) и Давид Кроликовски (барабани, перкусии).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни