Свързани новини

28.08.2019 09:45

Открива се кинофестивалът във Венеция

Видян 1236 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кинофестивалът във Венеция ще бъде открит довечера с първия европейски филм на японския режисьор Хирокадзу Корееда - Истината, съобщиха световните информационни агенции.


Филмът с участието на Катрин Деньов, Жулиет Бинош и Итън Хоук е и в основната конкурсна програма на 76-ото издание на кинофестивала. Хирокадзу Корееда и преди е участвал в кинофестивала във Венеция с Илюзия, който спечели наградата за операторско майсторство през 1995 г. Японският режисьор е лауреат също на наградата Златна палма от кинофестивала в Кан с филма Джебчии (2018 г.). В конкурсната програма за наградата Златен лъв са 21 филма. С голям интерес се очаква супергеройският филм Жокера на режисьора Тод Филипс с Хоакин Финикс в ролята на отколешния враг на Батман. Сред другите интересни заглавия са Пералнята (The Laundromat) на Стивън Содърбърг с Мерил Стрийп, Гари Олдман и Антонио Бандерас, Към звездите (Ad Astram), в който Брад Пит е в ролята на астронавт, Историята на един брак (Marriage Story) на режисьора Ноа Баумбак с Адам Драйвър и Скарлет Йохансон. Филмът на Роман Полански Аз обвинявам ("J'accuse") за делото Драйфус също ще се съревновава за наградата Златен лъв. Френското кино ще бъде представено от режисьора Оливие Асаяс с Wasp Network с участието на Пенелопе Крус за арестувани в САЩ кубински шпиони, и от режисьора Робер Гедигян с Gloria Mundi. Канадският режисьор Атом Егоян ще покаже филма си Почетен гост, шведът Рой Андерсон - За безкрайността, чилиецът Пабло Лараин - Ема, колумбиецът Сиро Гера - В очакване на варварите. Извън конкурсната програма ще бъде премиерата на шекспировата драма Кралят с Тимъти Шаламе като крал Хенри Пети и Робърт Патинсън в поддържаща роля, както и на телевизионния сериал Новият папа на режисьора Паоло Сорентино.


В основната конкурсна програма има само две режисьорки - саудитката Хайфа ал-Мансур с Идеалният кандидат и австралийката Шанън Мърфи с Babyteeth ("Наивност"). Друга режисьорка - аржентинката Лукресия Мартел, беше избрана за председател на журито.


Кинофестивалът във Венеция ще продължи до 7 септември.


Снимка: ЕРА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни