03.05.2019 11:05

Почина актьорът Питър Мейхю, изиграл Чубака в Междузвездни войни

Видян 2512 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Британският актьор Питър Мейхю, който изпълнява ролята на Чубака, ууки войнът и верен приятел на Хан Соло в пет от филмите от поредицата за "Междузвездни войни", почина на 74 години, обяви "Ройтерс", позовавайки се на съобщение от семейството му.

Мейхю е починал на 30 април в дома си в северен Тексас, гласи съобщението на семейството му в "Туитър". Причина за смъртта не е посочена.


За първи път той изпълнява един от най-обичаните герои на поредицата през 1977 г., след което се снима в още четири филма от блокбъстър сагата - "Империята отвръща на удара", "Завръщането на джедаите", "Отмъщението на ситите" и "Силата се пробужда".

Той се оттегля от ролята по здравословни причини, макар семейството му да си припомня, че за последното му изпълнение като героичното ууки в "Силата се пробужда" през 2015 г. той се е преборил да се вдигне от инвалидна количка.

През 2017 г. той е и консултант зад камера по време на снимките на "Последният джедай" и помага на своя наследник в ролята на Чубака - финландеца Йонас Суотамо, да пресъздаде образа убедително.

Марк Хамил, който изпълнява ролята на Люк Скайуокър нарича Мейхю "най-милия гигант". "Голям мъж с още по-голямо сърце, който никога не се провали в това да ме накара да се усмихвам и бе лоялен приятел, който обичах много", пише актьорът в "Туитър" по повод неговата смърт. "Благодарен съм за спомените, които споделяме и съм по-добър човек само заради факта, че го познавах", допълва още той.

В свое изявление Суотамо описва Мейхю като "единствен по рода си джентълмен и легенда от ненадмината класа".

Чубака, огромният и рошав герой, облечен единствено в колан с муниции, е представен за първи път в оригиналния филм "Междузвездни войни" като втори пилот на Хилядолетния сокол - космическия кораб на неговия приятел Хан Соло (Харисън Форд), който често го нарича Чуи. Освен с вида си е известен и с характерния звук, който издава и е част от неговата запазена марка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион