01/02
15.01.2019 14:15

Бохемска рапсодия. Задължително!

Видян 5197 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бохемска рапсодия е най-хубавият и най-честният филм, правен от много години насам. Малко над два часа, които наистина няма да усетите как прелитат, докато се забавлявате и се просълзявате. Защото има защо...


Изобщо не е нужно да сте фенове на Куйн или Фреди Меркюри, за да седнете пред големия киноекран, и да ви хареса. Нужно е да бъдете интелигентни, свободни, отворени хора, които могат да разбират и да чувстват/съчувстват. Особено, ако малко сте отчаяни "от това, което имаме като" всичко в България. Ще се заредите с воля, а волята може да промени всяка съдба!


Ако искате синопсис, той е като приказката за грозното пате: момче, наричано от всички "паки" (доста актуално на фона на циганската тема от последните дни), което мЕта багажи на летището, но си знае таланта и цената, само се предлага на западаща група, прекръства я доста предизвикателно Кралицата в най-консервативното възможно общество - британското, през 70-те години на миналия век, намиращо се под короната на ... кралицата.  Момче, което не се страхува от нищо и не спира пред нищо, за да постигне своето, което се бори за своята истина и за своята свобода, защото се оказва, че те са истина и свобода за милиони и милиони хора по целия свят, които безумно се влюбват в едрозъбия грозен туземец, на всичко отгоре признал си своята хомосексуалност.


Това е също един човек, кого славата пленява и побърква, но който намира пътя обратно към близките си хора, без да жертва достойнството си. Точно тогава обаче, по ужасяваща ирония на съдбата, получава присъдата СПИН. И решава, че е неговото време да дава и да дава, и да дава, колкото може повече на колкото може повече хора.


Това е историята на един от най-силните и най-смелите мъже, които светът познава. Чиято песен Бохемска расподия, приета с насмешка от най-големия бос на шоубизнеса в света, който заради нея обявява смъртна присъда в попмузиката срещу късането на договора от страна на Фреди и Куин.


Същата песен неотдавна, преди дни, беше обявена за най-великата и най-обичаната за всички времена по цялата планета - статистика.


И, която е дала името на въпросния филм, в който ще я чуете неведнъж. И ще я преживеете. Защото филмът и момчето в ролята на Фреди са наистина невероятни. Цъфват и се развиват пред вас, докато станат неудържимо красиви.


Нашата песен обаче е друга от филма - там тя е кулминацията и има защо - Ние сме шампионите. Култовото име всеки го знае, но нека да обърнем внимание на следващите стихове в текста:


"...и ние продължаваме да се бием докрай!


Няма време за губещи!


Защото ние сме шампионите на света!"


И Вие бъдете!


Борис Ангелов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за