Свързани новини

05.06.2018 09:30

Абсолютен провал на Соло в световния боксофис

Видян 1445 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вторият спиноф филм от вселената на „Междузвездни войни“ се провали шумно в боксофиса.


Идеята всяка една година да виждаме нов филм от вселената на „Междузвездни войни“ определено бе приета като амбициозна, когато Walt Disney и LucasFilm обявиха намеренията си. Дали обаче публиката не страда от умора, свързана с проектите, базирани на легендарния франчайз на Джордж Лукас? Ако се допитаме до цифрите, може би наистина има нещо подобно, пише Imen.bg


И да бъдем по-конкретни – говорим за цифрите в световния боксофис на „Соло“ – вторият спиноф филм от света на „Междузвездни войни“.


Появявайки се на голям екран броени месеци след „Последните джедаи“, вече можем да кажем, че „Соло“ претърпя истински провал в боксофиса. След като филмът регистрира приходи от едва 148 милиона долара в световен мащаб в дебютния си уикенд, след втория уикенд нещата не изглеждат по-добре.


На американския пазар филмът регистрира приходи от едва 29 милиона долара за втория си уикенд, което е най-слабият втори уикенд на който и да е филм от „Междузвездни войни“ от оригиналната трилогия до днес. Лентата не се представи кой знае колко по-добре и в световен мащаб, където регистрираните приходи бяха с 30.3 милиона долара повече. Така общо до момента филмът е заработил 264.2 милиона долара от излизането си.


Имайки предвид влошените резултати на „Соло“, на този етап изглежда така, сякаш филмът ще има сериозни проблеми да достигне дори границата от 400 милиона по отношение на приходите. Това би било крайно разочароващо за Disney и LucasFilm, имайки предвид инвестираните в проекта 250 милиона долара, без да броим инвестициите по отношение на маркетинга.


Вероятно „Соло“ ще запише антирекорд като най-неуспешният филм от „Междузвездни войни“ за всички времена. До момента филмът с най-малки приходи е „Империята отвръща на удара“ от 1980 година – 538.4 милиона долара.


Разбира се, това задава много въпроси относно политиката на Disney и LucasFilm. Ще предприемат ли двете студиа промени по отношение на франчайза? Няма да е изненадващо, ако идеята за нов филм през всяка година бъде изоставена.


И ако мнозина говорят за своеобразна умора от Star Wars, други отдават лошите резултати на „Соло“ на разочарованието от „Последните джедаи“. Както вече сме говорили, „Последните джедаи“ не се прие докрай добре от всички фенове на поредицата, които останаха разочаровани от идеите на режисьора Райън Джонсън.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Ей, журналисти и журналистчета. Кога ще научите разликата межди числа и цифри? Повтаряте като папагали глупостите на други медийни идиоти. Числа се гледат, цифрите са от 0 до 9 и едни и същи "цифри" значат съвсем различно нещо като се наредят много една до друга.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни