19.04.2018 09:55

Световна суперзвезда ли е Русев?

Видян 1162 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Вече четвърта година един българин е част от американската компания World Wrestling Entertainment (WWE), позната у нас като Световна федерация по кеч.

Става дума за образа на кечиста Русев, представян от 32-годишния българин Мирослав Барняшев, който през последната година, макар и леко незабелязано у нас, започна да се радва на завидна популярност сред щатските фенове.

Какво всъщност е WWE?

Независимо дали сте фен или не и колкото и странен модел да има този развлекателен бизнес, е безспорен фактът, че телевизионното шоу се превърна в истински феномен.

Основана още през 1952 г., WWE може да се похвали, че е собственик и продуцент на най-дълго излъчваната телевизионна поредица в историята на американската телевизия. Към днешна дата шоу програмите на WWE се наблюдават от зрителите по целия по свят (в над 180 държави на над 20 езика), а най-популярните лица на бранда, странно или не, често се разгръщат като световни знаменитости.

Най-добрият пример за това е кариерата на Дуейн „Скалата“ Джонсън, който през миналата 2017 г. се класира под номер две в класацията на Forbes за най-скъпоплатени актьори в света, с годишни приходи в размер на 65 млн. долара.

WWE е публична компания, след като през 1999 г. се листва на фондовата борса в Ню Йорк. Миналата година се оказа рекордна за компанията, която е основана и ръководена от Винс МакМеън.

Приходите на WWE скачат с 10% на годишна база, достигайки рекордните 801 млн. долара, а оперативният приход преди амортизация се увеличава с цели 40% на годишна база, до 111.9 млн. долара, което също е рекорд за компанията, става ясно от официалния сайт на Световната федерация по кеч.

Акциите на WWE се търгуват на цена от близо 40 долара, като само до преди 12 месеца цената им се движеше на равнище от около 20 долара. Благодарение на драстичното поскъпване, пазарната капитализация на компанията скочи до 3.05 млрд. долара, като всичко това превръща президентът и изпълнителен директор Винс МакМейън в милиардер.

Към края на миналата година Макмеън разполага с лично състояние в размер на на 1.84 млрд. долара, по данни на Forbes.

Къде е Русев в цялата картинка?

След като вече се уверихме, че WWE е сериозен бизнес, произвеждащ световни звезди, милионери, че дори и милиардери, нека разгледаме присъствието на Барняшев в образа на Русев. Първоначално той бе използван от продуцентите и сценаристите за стария колкото света образ на лошия руски антигерой, който трябва да бъде сразен от американския супергерой – в случая това беше мегазвездата Джон Сина.

Русев дори бе конфронтиран от самия Дуейн „Скалата“ Джонсън, което го постави в центъра на прожекторите за цяла една година. Макар и крайно инфантилно представена, сценарната линия „руснака Русев“ не се хареса на доста хора у нас, което обаче не важи за щатската аудитория – Русев се справи блестящо с ролята и даде сериозна заявка за продължително присъствие в този бизнес.

От руския образ на Русев вече мина доста време. След участието му на най-високо ниво, българският кечист се позагуби, тъй като образът му на руски злодей се изчерпа. През последната година обаче Русев започна да изпъква и няма да е никак пресилено да кажем – да блести.


Източник: Profit.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне