Свързани новини

12.04.2018 09:44

Спорна дузпа спаси Реал

Видян 1129 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изключително спорна дузпа класира Реал Мадрид на полуфинал в Шампионската лига. В среща реванш от турнира Ювентус победи настоящия европейски клубен шампион с 3:1, но с общ резултат 3:4, напуска надпреварата. Резултатът до 91-ата минута беше 3:0 за италианския шампион, което означаваше, че трябва да има продължения. В самия край на мача обаче британският рефер Майкъл Оливър даде много спорен наказателен удар в полза на мадридчани за нарушение на Меди Бенатия срещу Лукас Васкес. Последваха бурни протести от страна на гостите, а легендарният страж на бианконерите Джанлуиджи Буфон бе изгонен с директен червен картон за реакцията си към арбитъра. След 5-минутни разправии Кристиано Роналдо вкара отсъдения наказателен удар и така класира своя отбор за полуфиналите на най-престижния клубен турнир. Португалецът се разписа в единадесета поредна среща, което е абсолютен рекорд.


След края на срещата Буфон нарече английския рефер "животно и убиец", който е извършил "престъпление срещу честната игра".


"След като имаш цинизма да дадеш такава дузпа, значи не си човек, а си животно. Ние направихме нещо, което изглеждаше невъзможно. Жалко, че всичко трябваше да приключи по този несправедлив начин", каза Буфон след мача.


Отборът даде всичко от себе си. Не трябва едно човешко същество да разрушава мечтите на всички и да сложи край на един необикновен обрат с толкова съмнителна ситуация. За да направиш това, значи нямаш сърце в гърдите, а кофа за боклук", каза още 40-годишният легендарен страж, за когото е твърде вероятно това да бе последния му мач в най-престижния клубен турнир.


Любопитно мнение по темата за наказателния удар изказаха и съдиите в Испания. Според голяма част от тях дузпа не е имало и не е трябвало да бъде отсъждана.


В другата четвъртфинална среща Байерн Мюнхен и Севиля завършиха 0:0. С общ резултат 2:1 баварският гранд продължава напред. Днес от 13:00 българско време ще бъде теглен жребият за полуфиналите на турнира. До голямата четворка достигнаха Реал Мадрид, Байерн Мюнхен, Рома и Ливърпул.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп