27.03.2018 14:30

България с броз на Европейското по щанги в Букурещ

Видян 1533 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България спечели медал още в първата категорлия на започналото днес в Букурещ Европейско първенство по вдиганена тежести за мъже и жени. В кат. 48 кг Даниела Пандова грабна бронза с двубой 165 кг, съобщава сайтът на БФВТ www.wfbulgaria.com. Дебютиращата на континентален шампионат българка бе шеста в изхвърлянето със 71 килограма, но с трети резултат в изтласкването от 94 килограма, заслужи място на почетната стълбичка. Пандова изпревари с 2 килограма в двубоя двукратната европейска шампионка Джани Паляро (Италия), която завърши със 163 килограма след 73 килограма в изхвърлянето и 90 килограма в изтласкването.


Представителката на домакините Елена Рамона Андриеш стана европейска шампионка със сбор от 179 килограма. Тя беше най-добра и в двете движения със 79 килограма в изхвърлянето и със 100 килограма в изтласкването. Защитаващата титлата си от миналата година Анаис Мишел (Франция) този път остана със среброто със 174 килограма, след като беше втора и в изхвърлянето със 78 килограма, и изтласкването с 96 килограма.


При мъжете в кат. 56 кг 16-годишният дебютант Ангел Русев се нареди пети. Той събра двубой 233 кг (105 изтласкване и 128 изхвърляне). Шампион е испанецът Хосуе Брачи с 254 кг, пред Мирко Скарантино (Ит) с 253 кг.


Утре в Букурещ ще се представят трима от нашите. В кат. 53 е Мая Илиева, а при мъжете в кат. 62 кг са Владимир Урумов и Стилан Гроздев.


Бронзовата Даниела Пандова се прибира в България в сряда, 28 март, с полет от Букурещ, кацането е насрочено за 19.15 ч. на Терминал 2 на Аерогара София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Превърнете активността си в предприемчивост

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Превърнете активността си в предприемчивост,