27.03.2018 13:31

Григор под въпрос за финалния Мастърс

Видян 1524 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Участието на Григор Димитров във финалния Мастърс турнир, събиращ осемте най-добри тенисисти през годината е под сериозна въпросителна поне засега. Колебливото представяне на българина в последните няколко седмици е икзлючително обезпокояващо, защото той не успява да събере точки за годишната ранглиста на АТР. След Мастърса в Маями хасковлията се намира на осмото място в подреждането, което е и последното, даващо право на участие в заключителния турнир. Активът на Димитров през годината е едва 805 пункта, а той вече загуби солиден брой точки, след като  не участва на турнира в София, заради мистериозна травма.


Припомняме,че миналата година Гришо спечели финалния Мастърс турнир в Лондон, което го изстреля в топ 3 на класацията при мъжете.  При триумфа си в английската столица Димитров спечели цели 1500 точки за световната ранглиста. Евентуалното пропускане на финалната надпревара от страна на Димитров би означавало загуба на тези 1500 точки, което със сигурност би го изхвърлило от топ 10 на мъжкия тенис. Макар да е още твърде рано за сметки  трябва да споменем и факта, че Гришо има да защитава голям брой точки от миналата година, именно във втората част на сезона.  Тогава той триумфира на Мастърса в Синсинати и спечели 1000 точки, а сега тепърва му предстой да защитава титлата си.


През настоящата година хасковлията се представя изключително колебливо и записа дотук общо 6 загуби  в 17 срещи от началото на 2018-а.


Убедителен лидер в така наречената Класация за Лондон (б.р. ранглиста само за настоящата година) е Роджър Федерер с 3110 точки, следван от отлично представящия се от началото на сезона аржентинец Хуан Мартин Дел Потро с 1810.  




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец