12.03.2018 14:30

Скандал в Гърция! Собственикът на ПАОК нахлу на терена с пистолет и извади отбора си

Видян 2190 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Прехвърлянето на правомощията на МВР към частни охранителни дружества е недопустимо, това заяви главният прокурор Сотир Цацаров. Той призова КС да обяви за противоконституционни разпоредбите от Закона за частна охранителна дейност. Според него те противоречат с принципите на правовата държава.


Главния прокурор е категоричен, че опазването на обществения ред, който включва защитата от престъпни посегателства спрямо гражданите и техните имущества, е конституционен и законов ангажимент на МС и МВР. В новите текстове се въвежда възможност за частна охранителна дейност на урбанизирани територии, с което се нарушава тази конституционно предвидена компетентност.


Цацаров посочва, че в разпоредбите, с които той не е съгласен, се позволява по законов начин неограничено въздействие върху живота  на хората от страна на частни охранители фирми.


Грандиозен скандал се разигра в гръцката Суперлига по време на дербито между ПАОК и АЕК. Двубоят вървеше при резултат 0:0, когато в самия край Фернандо Варела отбеляза гол за домакините, който обаче бе отменен заради засада. Това решение стана предпоставка за грозни сцени, в които главно действащо лице бе собственикът на ПАОК Иван Савидис. Руският олигарх с гръцки корени нахлу на терена с пистолет на кръста и нареди на играчите си да напуснат терена. В крайна сметка Савидис бе изведен от охраната, а дербито така и не завърши. 


От лагера на АЕК твърдят, че бизнесменът е заплашил рефера и му е казал, че е "свършен". Савидис само е посегнал с ръка към кобура, но все пак се е въздържал и не е извадил пистолета.


В този момент реферът на срещата реши да зачете попадението на домакините, но играчите на АЕК отказаха да се върнат на терена и да доиграят срещата


Това е поредният скандал с ПАОК в последно време. През февруари дербито с Олимпиакос не се състоя, след като треньорът на гостите бе ударен с предмет, хвърлен от публиката. Тогава федерацията присъди служебна победа на Олимпиакос и отне три точки от актива на ПАОК. Сега солунския тим го очаква много по-сурово наказание, като дори може да бъде изваден от първенството.


В същото време стана ясно, че гръцкото правителство обмисля дори да спре първенството по футбол в страната след инцидентите в неделя. Освен това гръцките отбори може да бъдат извадени от европейските клубни турнири за срок от две години. Властите в южната ни съседка издадоха и заповед за арест на собственика на ПАОК. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог