Свързани новини

26.02.2018 10:50

Норвежкият допинг номер 1

Видян 1369 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Свръхдопингираният олимпийски отбор на Норвегия спечели класирането по медали на завършилите вчера Зимни олимпийски игри в Пьонгчанг. Представителите на Скандинавия спечелиха общо 39 медала, от които 14 златни, 14 сребърни и 11 бронзови.  Допингираните ски-бегачи от Норвегия, всеки от които е астматик и ползва абсолютно разрешено допинг, под маската на терапевтични изключения донесоха половината титли за страната (б.р. общо 7 златни медала) и спечелиха общо 14 отличия. В биатлона норвежците не оправдаха очакванията и стигнаха само до един златен и два сребърни медала.  Припомняме, че норвежката делегация пристигна в Пьонгчанг с 6000 дози лекарства "срещу астма".


В последния ден на игрите битката за първото място в класирането по медали бе между отборите на Германия и Норвегия.  Двете страни спечелиха по един златен медал и завършиха с равен брой златни отличия, но заради повечето медали на Норвегия (39 срещу 31) скандинавците спечелиха крайното класиране.  В герой за Норвегия се превърна "астматичката" Марит Бьорген, която спечели титлата в масовия старт на 30 километра в ски бягането. Така Бьорген се изравни с легендата Оле Ейнар Бьорндален, също от Норвегия, по брой златни медали от зимни олимпийски игри – общо 8. Тя обаче е преди него по общ брой медали- 15, срещу 13 за Бьорндален.


 В същото време отборът на Русия, който беше безпрецедентно наказан от Международния олимпийски комитет спечели 17 медала на олимпийските игри в Пьонгчанг.Припомняме, че само няколко дни преди началото на най-големия зимен форум МОК реши да не допусне 111 доказано чисти руски спортисти (сред които звездите Виктор Ан, Сергей Устюгов, Антон Шипулин и много други) до участие в Южна Корея. В резултат на наказанието от МОК страната бе лишена от поне 19 сигурни медала. Руснаците, които преди 4 години в Сочи спечелиха класирането по отличия взеха 2 златни, 6 сребърни и 9 бронзови медала на Игрите в Пьонгчанг с Б-отборите си. Русия спечели най-гледаното и интересно състезание на Зимните игри. Нейните хокеисти победиха Германия в изключително драматична финална среща. Русия спечели с 4:3 след продължения, а само 55 секунди преди края на срещата те губеха с 2:3 и бяха с човек по-малко на леда. Хокейният отбор на Германия безспорно бе една от най-големите изненади в Пьонгчанг, след като успя да елиминира сочените за фаворити канадци и шведи. Това бе първа титла за Русия в хокейния турнир от 26 години насам. Трябва да се отбележи фактът, че по общ брой медали Русия е на пето място в крайното класиране със  17.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали