23.02.2018 09:42

15-годишна донесе първа титла на Русия в Пьонгчанг

Видян 1640 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската шампионка Алина Загитова (Русия) донесе първо златно отличие на страната си, след като спечели олимпийската титла по фигурно пързаляне за жени на Игрите в Пьонгчанг.


15-годишната рускиня събра сбор от 239.26 точки от двете изпълнения.


Среброто завоюва двукратната световна шампионка Евгения Медведева (Русия) с 238.26 точки, а трета се нареди канадката Кейтлин Озмънд с 231.02 точки.


Загитова и Медведева се състезават в Пьонгчанг под неутрален флаг и с името Олимпийски спортисти от Русия заради доказаната допинг схема, покровителствана от държавата и довела до наказание на олимпийския комитет на страната.


18-годишната Медведева получи първа оценка за волната програма от 156.65 точки, но след като беше втора след първото изпълнение, не успя да се пребори за титлата и завоюва среброто със сбор от 238.26 точки.


Загитова също беше оценена със 156.65 точки за волната програма, но задържа първото си място след кратката програма и заслужи златото с 239.26 точки.


Рускинята беше перфектна в техническо отношение в своята програма на "Дон Кихот". Тя изпълни 11 скока, от които седем тройни.


Медведева спечели всички златни медала на големите първенства по фигурно пързаляне в последните две години, но този сезон имаше контузия и беше победена от Загитова на европейското първенство и сега на олимпийските игри.


Кейтлин Озмънд беше трета и в двете програма и донесе четвърти медал за Канада от турнира по фигурно пързаляне в Пьонгчанг.


Американките записаха най-слабото си представяне на олимпийски игри. Брейди Тенел, Мирай Нагасу и Карен Чън завършиха съответно 9-а, 10-а и 11-а.


Източник: бТВ


GettyImages



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество.