11.02.2018 08:02

Влади Зографски с рекордно класиране, разочарование за биатлонистите ни

Видян 1892 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският представител в ски скоковете на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг Владимир Зографски се представи отлично във финалния рунд на състезанието на нормалната шанца. В изключително тежките атмосферни условия и при непрестанен силен вятър (често над 4 м/с, минус 20 градуса температура) сънародникът ни от Самоков подобри най-доброто класиране на страната ни досега в историята на олимпийските игри. Той завърши на 14-о място в крайното класиране, а досегашният рекорд бе дело на Владимир Брейчев също на нормалната шанца - 19-а позиция в Сараево през 1984 година. След края на състезанието Зографски сподели, че се радва изключително много от постижението си, но е можел да се представи и още по-добре.


В същото време българските биатлонисти записаха разочароващо представяне в спринта на 10 километра.  Красимир Анев завърши най-напред от родните състезатели и зае 37-ото място. Владимир Илиев стреля без грешка от легнал, но пропусна четири мишени от прав и с четири наказателни обиколки се нареди 54-и.Антон Синапов се класира на 56-о място с три грешки , а Димитър Герджиков е 81-и с четири пропуска. Анев, Илиев и Синапов ще участват в днешното преследване.


Със златото в 10-километровия спринт изненадващо се окичи Арнд Пфайфер от Германия. Фаворитът за титлата Мартен Фуркад завърши едва 8-и. Истински провал претърпяха и норвежките биатлонисти, които не успяха да се качат на призовата стълбичка.


В класирането по медали след втория ден на игрите в Пьонгчанг води  Германия с 3 златни и 1 бронзово отличие, следвана от Холандия и Норвегия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни