08.02.2018 16:15

Норвежците носят 6000 дози препарати срещу астма в Пьонгчанг

Видян 2072 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Норвежките ски-бегачи и биатлонисти, които са "тежко болни от астма" носят цели 6000 дози препарати срещу това коварно заболяване. Въпросните препарати разширяват капацитета на дробовете многократно и подобряват издържливостта и съответно постиженията. Всички те са получили легално разрешение от Международния олимпийски комитет, да използват тези забранени вещества, под маската на популярните вече "терапевтични изключения". Всички те твърдят, че са болни, за да могат легално да вземат забранени вещества. Норвежкият щаб е взел също така и цели 10 инхалатора, а голяма част от състезателите дори си носят в Пьонгчанг свои собствени инхалатори.  Участие в Южна Корея ще вземе и скандалният ски бегач Мартин Сундби, който само преди година бе хванат с допинг, 5 пъти над разрешената му като "астматик" доза.  Но си е на олимпиада.


Не е случаен фактът, че норвежките ски-бегачи и биатлонисти от години доминират в тези два спорта, след като получават разрешение от МОК легално  да използват допинг. В тази връзка покойният вече председател на Българския олимпийски комитет Иван Славков бе предложил, като са толкова болни въпросните състезатели, да се преместят за участие в паралимпиадата.


В същото време отборът на Финландия си носи 10 инхалатора и 600 дози. В аптечката на немския тим има 30 инхалатора, което предполага, че и те носят доста голямо количество лекарства за борба с астмата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата