Свързани новини

25.01.2018 13:17

19 медала по-малко за Русия след наказанията за чисти шампиони

Видян 2204 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поне 19 медала по-малко ще спечели руската делегация, предвиждат специализирани авторитетни сайтове в спортните прогнози. Това ще се случи след като 111 чисти руски спортисти бяха лишени от право на участие в предстоящите зимни олимпийски игри в Пьонгчанг. В началото на годината преди тези атлети да бъдат извадени скандално от МОК интернет порталите отреждаха четвъртото място на Русия в общото класиране по медали, а сега на страната се падат 3-4 отличия според експертите.


В същото време шефовете на Международните федерации по биатлон и ски бягане Андерс Бесерберг и Джанфранко Каспар направиха запитване към президента на Международният олимпийски комитет Томас Бах, защо голяма част от руските биатлонисти и ски-бегачи не са допуснати до участие на най-големия зимен форум. Това се случва при положение, че на съответните спортисти им е разрешено да участват в състезания (Световни първенства, европейски шампионати, световни купи и т.н.) под егидата на двете международни федерации.


 От 11 заявки за биатлона, само 3 бяха одобрени, а сред отпадналите е и лидерът на Русия в този спорт Антон Шипулин, който е и настоящ златен медалист. Това се случва при положение,  че Шипулин никога не се е замесвал в каквито и да е допинг скандали в цялата си кариера и е дал десетки чисти проби през последните месеци. Както 19’ писа вчера решението на МОК е тенденциозно,  така Русия няма да има щафета в биатлона, където неизменно е фаворит за златните отличия.


"От една страна, Световната федерация по биатлон казва, че всичко с Шипулин е наред и той може да стартира в Световната купа. От друга страна, МОК твърди, че не всичко е наред и той не може да участва в Пьонгчанг. Смятам, че е редно причината за това решение да бъде оповестена публично”, сподели треньорът на руския отбор по биатлон Рико Грос.


Подобна е и ситуацията в ските. От 45 заявени скиори са отхвърлени 25, а в това число попада и двукратният световен шампион в ски бягането Сергей Устюгов, който бе фаворит №1 за титлата в Пьонгчанг. През миналия сезон той спечели най-престижната надпревара по ски-бягане Тур дьо Ски и стана спортист на годината в Русия, но  въпреки това  не бе допуснат до участие на Олимпиадата. По подобие на Шипулин, той никога не се е замесвал в каквито и да е било допинг афери и дал десетки чисти проби тази есен и зима.


Подобно запитване изпрати и президентът на международната хокейна федерация, където петима руски хокеисти бяха отстранени, без каквато и да е вина.


Самият президент на Международният олимпийски комитет Томас Бах отказа да даде обяснение, защо 111 абсолютно чисти руски спортисти са спрени от участие в Пьогчанг.


В същото време МОК забрани на спортистите от Русия да качват в социалните мрежи всякакви кадри от игрите, в които присъства руското знаме. Те нямат право също така да носят флага си никъде из Пьонгчанг, освен да го имат в стаите си в олимпийското село.


Подобна е ситуацията и с руските журналисти, които ще отразяват най-големия зимен спортен форум. На тях също им е забранено да носят каквито и да било дрехи,  на които присъстват цветовете на руското знаме или друга национална символика. Подобни санкции са без аналог в световната спортна история.


Припомняме също така, че от МОК забраниха и развяването на знамена на Русия по трибуните в Пьонгчанг. Това се случи след искане на американската компания, която ще излъчва Олимпиадата в САЩ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.