Свързани новини

24.01.2018 15:01

Чисти шампиони отстранени, защото са руснаци

Видян 1508 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Международният олимпийски комитет спря почти всички потенциални олимпийски шампиони от Русия от участие на Игрите в Пьонгчанг. Въпреки, че на 5 декември от МОК взеха решение да допуснат до състезанията всички руснаци, които са доказано чисти под неутрален флаг сега на още 101 спортисти не бе позволено да участват в Пьонгчанг. Още по-скандалното е че всеки един от тях е дал между 4 и 70 проби в последно време и всички те са отрицателни.  Списъкът със състезатели, които не бяха допуснати до участие в Пьонгчанг подозрително съвпада с листата на най-добрите руски спортисти в зимните спортове.  До най-големия зимен форум не бе допуснат шесткратният олимпийски шампион и 20-кратен световен - Виктор Ан. Най-титулуваният състезател в шорттрека никога не се е забърквал  в каквито и да било допинг истории, но въпреки това МОК взеха решение да не го допуснат до участие. В Корея няма да видим и златния медалист в биатлона от игрите в Сочи и бронзов от Ванкувър – Антон Шипулин, който също е в забранения списък. Именно в биатлона цели 13 руски състезатели не са получили разрешение за участие, допуснати са едва трими руски биатлонисти. Това разбира се е направено с цел да не може да бъде направена щафета от Русия в този спорт.  Както е известно руската щафета в биатлона традиционно е една от най-силните, защото винаги има изключително балансиран състав, за разлика от другите страни, където повечето щафети имат по двама, максимум трима изявени състезатели. Именно Русия спечели щафетата в Сочи.
До игрите в Пьонгчанг не бе допуснат и спортист номер 1 на Русия за 2017 година – Сергей Устюгов, кандидат №1 за титли в ски-бягането. Той спечели престижната надпревара по ски-бягане Тур дьо Ски, както и две титли от Световното първенство в Лахти през миналия сезон, но няма да го видим на най-големия зимен форум. По подобие на Ан, и Шипулин той никога не се е замесвал в никаква допинг афера.
В Пьонгчанг няма да видим също петкратния световен шампион в бързото пързаляне с кънки на дълга писта– Павел Кулижников.
Русия няма да има щафета също така и в шорттрека, където до участие не бяха допуснати олимпийските шампиони от Сочи Владимир Григориев и Руслан Захаров.

Във фигурното пързаляне две от двойките на страната бяха буквално разбити, след като единият от състезателите не получи право да участва на игрите.  В Пьонгчанг не бяха допуснати Иван Букин и олимпийската шампонка Ксения Столбова.
Всичко това идва на фона на обещанието на МОК от началото на месец декември, че до игрите в Пьонгчанг ще бъдат допуснати всички чисти руски спортисти. Е, изглежда това няма да се случи. Така Русия, вместо с 500 души делегация ще се яви с 400 атлети в Южна Корея. Преди скандално да бъдат извадени тези 101 спортисти, Русия имаше потенциала да се бори за топ 4 в класирането по медали, но сега на страната се падат около 3-4 отличия, според експерти.
В същото време на арбитража в Лозана на адвокатите на наказаните вече руски спортисти не бе дадено право да зададат въпросите си към укриващия се в САЩ бивш председател на руската антидопингова агенция Григорий Родченков - единствен свидетел без доказателства срещу тях.
Допълнителен скандал избухна след като от МОК забраниха развяването на знамена на страни (флагове на Русия), които не участват на игрите по трибуните. Това стана след искане на американската компания, която ще излъчва Олимпиадата в САЩ.
Без съмнение, цялата тази атака от страна на Международния олимпийски комитет цели да бъде компроментиран президентът на страната – Владимир Путин преди предстоящите на 18 март избори в страната. Вместо да навредят на Путин обаче, от МОК само му наливат проценти и покачват сплотяването около него.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?