13.12.2017 11:12

Без Кубрат на Спортист на годината

Видян 1085 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев не успя да намери място в десетката на 60-ото юбилейно издание на Спортист на годината у нас. Въпреки, че през годината той спечели мача си срещу Кевин Джонсън в Арена Армеец и стана официален претендент за световната титла, Кобрата не попадна сред най-добрите спортисти у нас за годината. Макар да не успя да се бие за световната титла срещу Антъни Джошуа заради контузия, без съмнение той заслужаваше да попадне сред номинираните.Място сред най-добрите спортисти не е намерил също и неговият брат Тервел, който записа няколко победи на професионалния ринг през годината.


Това гарантира победата на другия ни изявен спортист в последно време – Григор Димитров. Както 19’ писа още преди три седмици, тазгодишният победител ще бъде именно най-добрият ни тенисист. В момента единственият въпрос, който вълнува спортната общественост у нас е дали Григор ще намери време лично да уважи церемонията, на която ще бъде обявен за спортист №1 на България. Припомняме, че хасковлията е единственият победител в 60-годишната история на конкурса, който не намери време да дойде лично да си получи наградата през 2014 година.


Твърде вероятно е и тази година Димитров да не успее да вземе приза, защото той най-вероятно ще се отправи към Австралия за предсезонна подготовка. Официалната церемония ще бъде на 19 декември. Тя ще съвпадне с връчването на Спортните икари.


В тазгодишната анкета гласуваха 145 спортни журналисти от цялата страна. Прави впечатление, че те са били сериозно затруднени в избора си на номинирани в тази изключително постна откъм спортни успехи година. Нямаме нито 1 световен шампион в олимпийски спорт и имаме само 1 европейски. Сред номинарините има куп изненадващи имена. В десетката са намерили място състезателят по висок скок Тихомир Иванов, който се провали на световното, боксьорът Даниел Асенов, таекуондистът Владимир Далаклиев, Александър Везенков, плувецът Антъни Иванов,  Радо Янков, алпинистът Боян Петров  и гимнастичката Невяна Владинова.


На церемонията ще бъде връчена и наградата за треньор на годината. В тази категория номинирани са: Станимир Стоилов, треньорът на Григор – Дани Валверду, наставничката на ансамбъла ни – Весела Димитрова, Антонина Зетова, и треньорът на Радо Янков – Георги Атанасов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв