Свързани новини

06.12.2017 09:30

МОК изключи Русия от участие на Зимните олимпийски игри

Видян 1461 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изпълкомът на Международният олимпийски комитет отстрани Русия от участие в Зимните олимпийски игри в Пьончан /Южна Корея/ през февруари след безпрецедентни атаки без доказателства срещу страната.


Членът на МОК за Русия и шеф на Руския олимпийски комитет Александър Жуков е изключен от Международния олимпийски комитет заради пряка връзка с допинг-скандала, според комитета. На руския вицепремиер и бивш спортен министър до преди година Виталии Мутко, който отговаря за спорта, се забранява всякакво участие и присъствие в следващи олимпийски игри.


Определени спортисти обаче ще бъдат допуснати до Игрите в Пьончан. Те ще носят на екипите си надпис "Олимпийски състезател на Русия" и ще бъдат под флага на МОК.


Шефове на руски спортни федерации бяха шокирани от решението и заявиха, че то ще навреди на олимпийското движение. Ще бъде подадена жалба до Спортния арбитражен съд.


Руската държавна телевизия съобщи, че няма да излъчва Игрите в Пьончан, след като там няма да има руски национален отбор.


  Припомняме, че руските спортисти са били обект на най-много тестове за употреба на забранени вещества преди игрите в Пьончан през 2018 г. От 1 април до 31 октомври представителите на Русия в зимните спортове са дали 1240 проби. За сравнение  спортистите на САЩ са били тествани за забранени вещества 433 пъти, а тези на Швеция – 403. Традиционно силните в зимните спортове норвежци дори не попадат в челната десетка по взети допинг проби. Това може би се дължи на факта, че голяма част от тях са „болни” от астма и използват легално забранени вещества под маската на терапевтичните изключения.


Близо 18% от всички тестове са на руски спортисти, показват публикуваните на официалния сайт на МОК данни. Положителни няма.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв