30.11.2017 16:11

МОК отличи Цеко Минев с престижна награда

Видян 1730 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Международният олимпийски комитет отличи президента на БФ ски Цеко Минев с престижната награда „Спорт без граници“. Трофеят е със социална насоченост и в конкретния случай се присъжда за дейността по приобщаване на деца в риск към добиващата все по-голяма популярност инициатива „Научи се да караш ски“. През тази зима отново няколко хиляди младежи участваха в проекта, а за първи път бяха включени и хора внеравностойно положение.


Призът на МОК бе връчен на г-н Минев от генералния секретар на БОК Белчо Горанов, който изтъкна усилията, които полага БФ ски за да насърчи децата да спортуват, съобщава bgolympic.org. От своя страна президентът на БФ ски благодари за отличието. „Децата и младежите са постоянен приоритет в дейността на ски-федерацията, дано по-скоро да им предоставим една много по-модерна инфраструктура в планините, за да може  повече млади българи да имат нормални условия за активен и здравословен начин на живот,“ каза Минев и напомни, колко много малки селища из страната са готови и имат желание да инвестират в локални зимни центрове по места.


Награждаването се състоя по време на днешната съвместна Пресконференция на Български олимпийски комитет и на БФ ски преди зимния сезон. На срещата с медиите присъстваха и двете големи звезди на България в  сноуборда Александра Жекова и Радослав Янков, които разказаха за подготовката си за предстоящите през февруари Олимпийски зимни игри в Пьонгчанг. Белчо Горанов обяви, че вероятно страната ни ще участва с около 20 спортисти, в много от спортовете през декември и януари предстоят най-важните квалификационни стартове за придобиване на квоти. „През 2018 г. приоритетите на БОК са игрите в Пьонгчанг и Младежката лятна олимпиада през октомври в Буенос Айрес“, каза още Горанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените