16.11.2017 13:11

Шести пореден турнир за купа Ронин

Видян 2409 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тази събота, 18 ноември, от 10:00 до 18:00 ч. ще се проведе VІ турнир по карате за купа „Ронин”, сподели на пресконференция в Пресклуб „България” председателят на карате клуб „Ронин 11” Илиян Мечков. Той уточни, че за медалите в 48 дисциплини ще се състезават над 300 каратеки от България, Македония, Сърбия, Румъния и Гърция. За първи път в историята на турнира ще има и отборни състезания. Бюджетът на турнира е 4000 лв., като организацията му се подпомага от Столична община, чрез проекта „Заедно по-силни, по-здрави, по-добри”, по програма за развитие на детско-юношеския спорт.


Мечков поясни, че клуб „Ронин 11” развива активна спортна дейност, като състезателите на клуба печелят много престижни титли и медали от републикански, европейски и световни първенства. През 2016 г. „Ронин 11” заема 6-то място в общото класиране по медали от 80 клуба, членуващи в БНФК. Тази година състезателката Виктория Ширазиева стана световна шампионка до 18 години по шотокан, а Радослав Вакарелов - европейски шампион до 16 години. Други състезатели от клуба са печелили сребърни и бронзови медали от различни световни и европейски първенства.


Старши треньорът в клуба Лъчезар Цветков сподели, че в клуб „Ронин 11” се обучават над 200 души - от деца до мъже и жени над 55 години. Най-добрите състезатели тренират по два пъти на ден. Тази година през лятото са проведени 5 лагера и резултатите се подобряват всяка година.


Той допълни, че олимпийските категории в каратето са три, а във всяка ще могат да участват по 10 състезатели. Това прави спечелването на олимпийска квота много трудно, но той е убеден, че от клуба ще има участник в Олимпийските игри – ако не през 2020, то през 2024 година. Сега основната цел е подготовката и класирането на Радослав Вакарелов за Младежките олимпийски игри в Аржентина. Следващата година България ще бъде домакин на Младежката лига, от която ще се печелят точки за Младежките олимпийски игри, затова ще участват много силни състезатели от цял свят.


Световната шампионка по шотокан Виктория Ширазиева поясни, че тренира карате в клуб „Ронин 11” от близо 6 години, като допълни, че е натрупала достатъчно опит и ще участва с амбиции за добро представяне в Европейското първенство в Сочи.


12-годишният Виктор Ханджиев тренира от 4 години, стана балкански шампион в Нови Сад и заяви, че през следващата 2018 г. има желание да защити републиканската и балканската си титла.


От клуба очакват силно представяне на техните състезатели в предстоящите първенства и подкрепа от публиката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог