09.10.2017 15:10

Григор вече е пети в битката за финалите на ATP

Видян 1382 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров прогресира в класацията за финалния Мастърс турнир в Лондон, който ще се проведе между 12-19 ноември. Първата ни ракета вече заема 5-ото място с актив от 3275 точки, спечелени от началото на годината. Както е известно, за престижната надпревара се класират първите осем в сезонната ранглиста.


26-годишният хасковлия има шансове да увеличи още актива си при добро представяне на Мастърс турнира в Шанхай, който ще се проведе през тази седмица. Димитров е поставен под №6 в основната схема и ще почива в първи кръг, а във втория ще срещне победителя от от мача между участващия с уайлд кард Чжъ Чжан  и Рийън Харисън.


Българинът никога в кариерата си не е прескачал втори кръг, като има четири отпадания в тази фаза от петте си участия досега.


В същото време Димитров отстъпи с едно място в световната ранглиста при мъжете и вече е на 9-ото място в класацията. Той бе изпреварен от контузения Стан Вавринка, който не е играл в официален мач от юли. Причината за отстъплението на българина е, че не успя да защити всичките си точки от миналогодишното достигане на финал в Пекин (б.р през тази година хасковлията отпадна на полуфинал след загуба от Рафа Надал).


При жените Виктория Томова остава първа ракета на България. Тя се изкачи с пет позиции до 151-ото място в света. Новият лидер в подреждането е румънката Симона Халеп, следвана от Гарбине Мугуруса и Каролина Плишкова.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион