18.09.2017 09:47

Красен Кралев обяви критериите за търга за базите на ЦСКА

Видян 1353 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Mащабът на дейността и финансовата наличност ще са определящи при избора кой да стопанисва стадион Българска армия и тренировъчната база в Панчарево, обяви спортният министър Красен Кралев. Конкурсът трябва да се проведе в рамките на два месеца, като до момента желание да участват в него са обявили професионалният ЦСКА-София и аматьорският ЦСКА 1948.


Тази седмица Министерският съвет одобри създаването на нова държавна фирма за управление на спортни имоти - Сердика спортни имоти ЕАД. По този начин ще бъде задвижена процедурата по отдаване на базите. В капитала на новото дружество влизат спортен комплекс Българска армия, тренировъчната база в Панчарево, спортен комплекс Червено знаме и част от спортен комплекс Къро.


Задачата на новия борд е да положи максимум усилия и да сме готови с конкурса до три седмици плюс-минус някой ден отгоре. Аз съм категоричен, че ще има един клуб, който ще стопанисва и двете съоръжения – Армията и Панчарево, каза Кралев след мача между Черно море и ЦСКА във Варна, завършил с минимален успех на червените 0:1.


"Решението е комплексно, трябва да се изпълнят много неща – освен чисто спортните критерии трябва да имаш и гарантирани средства, с които да реконструираш стадиона. В закона не делим на професионален или аматьорски клуб. Не това е важното. Има други критерии, които показват големината на клуба и мащаба на дейностите, финансови наличности, намерението за инвестиции и прочее", добави той.


По време на първия си мандат Кралев заяви, че едно от сигурните условия ще е този, който вземе базите, да плати около 1 млн. лева задължения, натрупани от фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей