04.06.2017 08:00

Реал Мадрид е кралят на Европа

Видян 1349 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Реал Мадрид отново е кралят на Европа. Белият балет спечели за втора поредна година най-престижната клубна надпревара на Стария континент – Шампионската лига. По този начин мадридчани се превръщат в първия отбор, успял да дублира най-ценния трофей, откакто турнирът се провежда в сегашния формат. Мадридчани спечелиха легендарната 12-та титла на Европа, като по този начин се откъснаха на цели 5 трофея от преследвача Милан. 


На финала на надпреварата в Кардиф възпитаниците на Зинедин Зидан буквално прегазиха с 4:1 шампиона на Италия – Ювентус. Кристиано Роналдо (2 пъти), Кеземиро и Марко Асенсио  бяха точни за испанците, докато Марио Манджукич с красив гол бе изравнил в 27-ата минута.


 Най-добрият футболист в света за миналата година – Кристиано Роналдо бе избран за играч на мача, като почти сигурно си гарантира пета Златна топка в своята кариера. Португалецът стана за пети пореден път голмайстор на турнира с 12 попадения, като последните десет от тях той вкара в последните пет мача - 5 срещу Байерн (Мюнхен) на четвъртфинала, 3 срещу Атлетико Мадрид на полуфинала и два във финала, във вратата на легендата Джанлуиджи Буфон, който за трети път се размина с най-ценното клубно отличие в света, след като вече бе губил през 2003 г. и 2015 г. Ювентус загуби пети пореден финал за последните 20 години, като изравни Бенфика по този показател, а също така подобри своя рекорд от шест загубени финала и вече има седем поражения от девет финала. Няма друг клуб с толкова поражения в мача за трофея.


Неприятен инцидент се случи по време на финала на надпреварата. Над 1000 души, намиращи се във фен зоната в Торино са пострадали след като млад мъж е взривил петарда и е извикал, че това е бомба.  Тълпата се е втурнала напосоки и се е получила блъсканица. Петима души са в критично състояние, включително 4-годишното дете. То е с травми на гърдите и главата. Във фен зоната в Торино в хода на мача, който е бил излъчван на огромен екран, е имало близо 20 000 запалянковци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци