04.04.2017 15:14

Сеул допусна Северна Корея до участие на Олимпиийските игри

Видян 1257 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Олимпийската делегация на Северна Корея ще може да вземе участие на Зимните игри в Пьончан догодина, съобщиха държавните власти в Република Корея, която ще бъде домакин на форума


Спортистите от северната част на полуострова се нуждаят от специални разрешителни и документи, за да преминат границата, след като войната през 50-те години на миналия век приключи с примирие, а не с мир.


Севернокорейците сами са изявили желание да вземат участие в олимпиадата с писмо до губернатора на провинцията-домакин на игрите Мун-сун Чой


В същото време стана ясно, че играчите от Националната хокейна лига няма да се включат в олимпийския турнир в Пьончан догодина. Това слага край на серията от пет поредни Олимпиади, в които участваха хокеисти от лигата. Тя отказва допинг проби за състезателите си на УАДА и МОК.


 "Въпреки нежеланието на повечето клубове да правим пауза в първенството заради Олимпиадата, бяхме отворени за разговори с Международния олимпийски комитет, Международната хокейна федерация и всички други заинтересовани организации. В последните няколко месеца обаче никой не се свърза с нас. В резултат на това потвърждаваме че сезон 2017-18 ще премине без пауза за Олимпиадата", пише в изявлението на официалния сайт на НХЛ.


Собствениците на клубове в лигата от месеци са твърдо против участието на играчи от отборите си на Игрите в Пьончан 2018 поради множество причини, сред които допълнително натоварване на звездите, контузии и други.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще