Свързани новини

05.02.2009 13:30

Иван Аспарухов: "Локалното мислене ни спъва"

Видян 2393 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шансът да изградим модерен футболен стадион се сблъска с ограниченията на овехтялото локално мислене, сподели кметът на Мездра Иван Аспарухов. Стадионът е проектиран от най-успешните германски спортни архитекти и отговаря на всички изисквания на УЕФА, обаче...



Община Мездра е предложила на държавата да подкрепи финансово проекта и цялата спортна база – комплексът, на който е построено едно игрище и ще бъдат построени още две, зала за 16 вида спорт с 2000 места – да бъде включена в националната спортна картотека, за да се предоставя за всяко голямо състезание. „За кое първенство да кандидатстваме утре, пита Аспарухов, след като България няма една модерна зала или един модерен стадион?”
Възможността България най-после да се сдобие със стадион на световно ниво като че ли се отлага във времето, защото се оказа, че държавата бяга от футбола. Не е нормално той да е единственият спорт, който е лишен от държавно подпомагане. В случая не става дума за заплати, а за изграждането на инфраструктура.
Нормално ли е да се разчита единствено на амбицията на инвеститорите и общините? Европа вече организира първенства на територията на две държави, докато нашите политици не разсъждават регионално, а се вторачват в местните приоритети и местния патриотизъм. И затова, когато не срещат разбиране за своето регионално поведение, общините се ориентират изцяло към своите локални проблеми. Това означава, че докато мисленето на висшите държавни чиновници не се промени, в България няма да бъде решен нито един регионален проблем. „А трябва да мислим в тази посока, убеден е кметът на Мездра, защото сме влезли в Европа на регионите, а не в Европа на нациите.” Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни