12.02.2017 19:02

Григор Димитров триумфира в София

Видян 1786 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров спечели тенис турнира в София. За радост на над 12 000 зрители в препълнената Арена Армеец първата ни ракета победи на финала Давид Гофен с 2:0 сета (7:5, 6:4).

 Гришо започна отлично мача и след 10 минути водеше с 3:0.  Хасковлията, обаче, имаше проблеми при второто си подаване и в петия гейм позволи на съперника да върне пробива след двойна грешка. Гофен изравни за 3:3 и мачът продължи равностойно и оспорвано. В 11-ия гейм белгиецът повееде с 30:0 при собствен сервис, но с четири поредни точки Димитров стигна до обрат и триумфира в първия сет след 54 минути игра. Подемът в играта на българина продължи и той поведе с 5:0 във втората част, увеличавайки серията си на седем  поредни гейма. Хасковлията сервираше за мача при 5:1 и дръпна с 40:0, но загуби следващите пет поредни разигравания и Гофен намали на 2:5. Това даде криле на белгиеца, който с агресивна игра върна и втория пробив и намали до 4:5. Гофен сервираше за изравняване на резултата, но Димитров отново поведе с 40:0 и този път при петата си възможност триумфира.  
 
След последната точка той се разплака, падна на колене и целуна корта.
 
Българинът записа 14-ата си победа в 15 мача от началото на сезона, а с успеха днес утре той ще се изкачи с една позиция - 12-ата в световната ранглиста, а Гофен пък запази 11-ото си място в класацията.

"Първо искам да благодаря на майка ми и баща ми. Също така на отбора ми- Дани, не искам да изброявам повече имена. Но без вас нямаше как да спечеля този турнир. Още от първия мач бяхте зад мене. Искам да благодаря на всички подавачи, на лайнсмените, на турнирния директор. Освен това, успях да спечеля и в България. тази титла означава много за мене. Още като играех държавни първенства, чувството беше същото. Днес след последната точка усетих отново онова дете, което бях. Радвам се, че успях да го осъществя. Затова ви благодаря още веднъж на всички", заяви Григор Димитров при награждаването.

"Преди всичко искам да поздравя Григор Димитров или може би трябва да кажа Гришо. Той игра невероятен тенис. Разбира се, хората покрай него заслужават поздравления. Прекарах много добро време в София, за първи път съм тук. Записах някои важни победи, преживях една страхотна седмица. Бих искал да благодаря на всеки човек, който е свързан с провеждането на турнира- спонсори, организатори. Поздравявам всеки един, отговорен за този страхотен турнир. Благодаря и на моя треньор, който винаги ме подкрепя. Надявам се да бъда отново тук", заяви Давид Гофен по време на награждаването.


 В турнира на двойки сърбите Виктор Троицки/Ненад Зимонич триумфираха с титлата на турнира в София.
На финала двамата се справиха за час и една минута със съпротивата на руснаците Михаил Елгин и Андрей Кузнецов с 6:4, 6:4.


Източник: БНР








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и