21.12.2016 10:15

Лекоатлетката Мирела Демирева е спортист №1 за 2016

Видян 1380 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В НДК бяха връчени ежегодните награди за спортист, отбор и спортист с увреждания на 2016, както и традиционната награда на в. „Труд“ „Треньор на годината“. На 59-та церемония организирана от Нове АД Холдинг бяха обявени "топ спортистите" на България за изминалата година според вота на спортните журналисти.


Мирела Демирева е №1 на България


Сребърната медалистка в скока на височина на Олимпийските игри в Рио де Жанейро - Мирела Демирева, спечели приза за Спортист номер 1 на годината на България. Атлетката грабна през тези 365 дни и сребърен медал от Европейското в Амстердам.


Демирева събра 1398 точки в 59-ото издание на анкетата и изпревари всички свои конкуренти за приза.


Второто място остана за Елица Янкова, която на Олимпиадата в Рио спечели бронзов медал.


На трето място се нареди сноубордистът Радослав Янков, който през тази година спечели световна купа по сноуборд в паралелните дисциплини. Той събра 1029 точки.


Лекоатлетката Ивет Лалова, която през тази година спечели два сребърни медала от европейското първенство в Амстердам, се нареди четвърта. Най-бързата бяла жена достигна до финал на Игрите в Рио, а в класацията за Спортист на годината събра 817 точки.


В топ 5 влезе и тенисистът Григор Димитров, който през тази година достигна до три финала на турнири от АТП. Той събра 513 точки.


Боксьорът Кубрат Пулев изпраща най-успешната си година под номер 6 в класацията. През изминалите почти 365 дни Кобрата спечели европейската титла, а преди седмици успя да завоюва и Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация. Пулев получи 503 точки.


Алпинистът Боян Петров завоюва седмото място с 319 точки, а осма в класацията остана световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова, която получи 208 точки.


На десето място се нареди Цветана Пиронкова със 178 точки, а пред нея е баскетболистът на Барселона Александър Везенков, който събра 202 точки.


Мирела Демирева: Изключително съм благодарна, че ми беше дадена свободата да вървя по собствения си път


Лекоатлетката Мирела Демирева спечели отличието за Спортист номер една на България за 2016 година. На церемонията тя бе много развълнувана и трудно сдържаше емоциите си.


"Май се оказах неподготвена, много съм притеснена. Първо искам да поздравя всички спортисти и деятели, за мен е чест да бъда сред вас. Изключително съм благодарна, че ми беше дадена свободата да вървя по собствения си път", сподели Демирева.  


"Изключително много хора имат принос за това, което ми се случва сега. Моят треньор, който е и мой учител, федерацията ми, разбира се и клубът ми. Бойко и Маги, които ме върнаха отново на скочището. Лили и Коста, които бяха трамплин за мен.


Благодаря и на себе си, защото запазих куража си. Продължих да се боря, продължих да търся и никога не загубих вяра в себе си. Смятам, че съм доказателство, че когато на човек се даде истински шанс, той може да постигне мечтите си. Аз постигнах една своя мечта, но вярвам, че най-доброто предстои. За всички нас най-доброто предстои!", каза още Демирева.


Източник: Фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния