Свързани новини

09.11.2016 14:27

В София ще се проведе Фестивал на бойните изкуства

Видян 1524 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 26 ноември в залата на Националната спортна Академия (НСА) в Студентския град ще се проведе ежегодният  Фестивал на бойните изкуства. В рамките на събитието, ще се проведат две европейски първенства: по Комбат Реслинг и Санда. Освен това в рамките на феста ще има турнири по Кунг фу,  Вале тудо (спорт, дал началото на смесените бойни изкуства- ММА) и двете версии на таекуондо (таекуондо ITF и таекуондо WTF).
София ще  бъде домакин на първото европейско първенство по Комбат реслинг. Това е сравнително нов вид боен спорт, в който България вече има значителни постижения. На последното световно първенство в средата на октомври българските състезатели спечелиха четири световни титли в различните категории.



В рамките на Фестивала на бойните изкуства у нас ще бъде излъчен и европейският шампион по Санда. Санда (или саншоу) е вид боен спорт, който наподобява много кикбокса или муай тай, но включва и техники от борбата.Спортът е създаден от китайската армия. В превод от китайски език санда означава свободен бой.



Освен европейските първенства по тези две дисциплини, ще има турнир по таекуондо, като двете разновидности на този спорт ще разделят едно татами в залата на НСА.



Зрителите в столицата ще могат да вземат активно участие във фестивала. Всеки един желаещ ще може да пробва силите си във вале тудо. В този вид бойно изкуство няма ограничение на позволените средства. В момента това е един от най-популярните контактни спортове в САЩ и Япония. Публиката ще стане свидетел и на демонстрации по туейшо.



Организатори на фестивала са Световната федерация по традиционно кунг фу и Комбат Реслинг- България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне