Свързани новини

24.10.2016 15:30

Най-сетне! Григор ще играе пред българска публика

Видян 1344 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще участва на турнира на АТP в София, който ще се проведе в Арена Армеец  между  5 и 12 февруари 2017 година и е с награден фонд от 520 070 евро. Заявка за участие в надпреварата е подал и австриецът Доминик Тийм, който е девети в световната ранглиста. В турнира в София се очаква да се включат още шампионът от тази година Роберто Баутиста Агут от Испания, както и финалистът Виктор Троицки от Сърбия.


На пресконференцията  присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на БФТ Стефан Цветков, членът на Борда на директорите на Garanti Koza Ерден Билгинер и турнирният директор Пол Макнами.


"Изключително сме доволни как протече първото издание на турнира. Имахме четирима участници от топ 30 на ранглистата – Роберто Баутиста Агут, Виктор Троицки, Гийермо Гарсия-Лопес и Андреас Сепи. Над 30 000 зрители посетиха турнира, а на финала имаше 8500 души. Това е много голяма рядкост. Получихме изключително висока оценка от мениджър на АТР. Договорът на турнира в София е за три години, но съвсем скоро ще обявим продължаването на този срок", заяви министър Кралев.


Новият турнирен директор на Garanti Koza Sofia Open Пол Макнами, който е бивш турнирен директор на Australian Open и Хопман Къп, нямаше търпение да съобщи новините на българската публика. "Тийм и Димитров са бъдещето на мъжкия тенис. Възхитени сме, че те ще покажат своя огромен талант в София. За публиката винаги е вълнуващо, когато една от звездите на турнира е представител на страната домакин", каза той.


"Нашите планове са да свържем турнира по-тясно с бизнес сектора в България, както и с обществеността в София. Пускаме билетите в продажба в сряда, добави Макнами.


Garanti Koza Sofia Open 2017 ще се проведе от 5 до 12 февруари 2017 г. През 2016 г. събитието беше предавано на живо по БНТ, както и в още 118 страни на 5 континента. Общият брой телевизионни зрители надхвърли 68 млн. души. Испанецът Роберто Баутиста Агут спечели турнира.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни