01/02
19.09.2016 09:39

Шабан Мустафа с феноменален резултат в първия Ултра маратон Софийски манастири

Видян 2490 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шампионът по планинско бягане Шабан Мустафа записа името си като първия в историята победител в ултра маратона „Софийски манастири“, съобщава www.sofia2018.bg. Шабан измина 73-километровата дистанция за 6.42:14 ч.


и изпревари втория Александър Димов с близо час и половина. Резултатът на шампиона бе оценен от специалистите като "феноменален". При колоездачите на същото разстояние най-бърз бе Емил Стойнев, финиширал за


4.01:11 ч., докато при дамите с велосипеди победителка е Анелия Карагьозян с 5.14:26 ч.


С време 3.23:46 ч. Шабан Мустафа спечели титлата и на късата дистанция от 42 км, където при жените номер 1 бе Сабина Николова с 4.45:00 ч. С велосипедите пръв пресече малкия финал Емил Стойнев(2.02:32 ч.), при жените най-бърза бе Анелия Карагьозян с 2.34:28 ч.


Първите в историята ултрамаратони по планинско бягане и състезание по планинско колоездене „Софийски манастири“ бяха организирани днес от Столична Община и Сдружение Маратон по инициатива на проекта София - Европейска столица на спорта. Идеята е на общинския съветник  Анатоли Илиев, организационен секретар на София2018, за реализацията спомогна ентусиазмът на опитните в определянето на трасета Петър  и Борислав Панкови. Заедно екипите на Европейска столица на спорта, на Сдружение Маратон и доброволците успяха да осъществят за рекордно кратко време първото издание на това много тежко като организация и изпитания ново събитие, в което се преплитат история, религия, спорт и национални ценности.


Маршрутът преминаваше през няколко емблематични за столицата и областта манастири – Клисурски Св. Петка, Дивотински Св. Троица, Горнобански Св.


Кирил и Методий, Владайски Св. Петка, Драгалевски Св. Богородица, Бистришки Св. Петка, Бистришки Св. Йоаким и Ана, Урвички Св. Николай, Кокалянски Св. Архангел Михаил и Лозенски Св. Спас.


Стартът бе от Клисурския манастир Св Петка бе даден в ранни зори, още по тъмно, в 6.30 ч., едновременно за всички участници. Трасето изви към вилна зона Габер по полски път, после покрай Дивотински манастир, по туристическа пътека през Михайлово, Градоман, Мало Бучино, Бонсови поляни, Владая, над Бояна, Драгалевци, Симеоново, през Бистрица, над Кокаляне, под Дяволския мост навлизаше в Лозенска планина за да финишира до базата на БЧК край село Лозен. Дистанциите са две: на 42 и на 73 кг, а възрастовите групи са мъже/жени и мъже/жени над 40 г.


Победителите при мъжете и при жените в дългата дистанция получиха по 500 лв., завършилите на второ място – по 300 лв, на трето – по 200 лв, на 4-о – по 150 лв и на пето – по 100 лв. За ветераните и за най-добрите в по-кратката дистанция са предвидени материални награди, а за призьорите във всяка категория - медали.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог