01/02
19.09.2016 10:39

Красен Кралев дари хора с увреждания, известни спортисти ги награждават

Видян 1299 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Спортът трябва да е достъпен за всички. Най-важното е хората с увреждания да имат достъп до спортните съоръжения, да получат възможност да спортуват, а не да се фокусираме само в медалите и премиите. През настоящата година бюджета, който отделяме за спорт за хора в неравностойно положение е завишен с около 15%, а проектите са за над 1,5 млн. лв. Много от федерациите, които до сега не са получавали финансиране, получиха подкрепа за своята дейност, при работа с хора в неравностойно положение. ММС отпусна средства в размер на 100 000 лв. за закупуване на инвалидни колички за баскетбол, като един от отборите, които получиха нови колички, беше бургаския отбор „Джавелин“. Финансиране през тази година за работа с хора с увреждания получават и федерацията по канадска борба, федерацията по гребане и федерацията по конен спорт" - каза той от сцената, след което дари баскетболният отбор и с топки.


"Воля за спорт" се провежда в цялата страна по инициатива на Балканска медийна асоциация и Агенция за хората с увреждания. Кампанията е под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов и Министерство на младежта и спорта.


В Бургас активно участие взеха хора с различни увреждания. Бяха предвидени и множество приятни изненади, като състезание по рисуване за най-малките.


В спортната зала „Никола Станчев” се проведоха демонстративни състезания по баскетбол с инвалидни колички, тенис на маса, бадминтон, шахмат, табла и канадска борба. Демонстративни занимания имаше и за децата от социалните домове. На финала най-добрите си тръгнаха с купи и медали, които им бяха връчени от гост-спортистите - бившият футболист  Радостин Кишишев, волейболните треньори Виктор Карагьозов и  Петър Узунов. От община Бургас ги дариха с почетни грамоти. Заместник кмета д-р Мануелян ги поднесе на сцената на всеки един от тях.


За доброто настроение пяха Искрен Пецов, Пламена и SUNHEART, която влезе и в ролята на водеща.


Нефинансова помощ на "Воля за спорт" в Бургас оказаха Офис Оне, Харибо и ресторанти Киш.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.