02.09.2016 10:12

Първа българска победа на Колоездачната обиколка

Видян 1299 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Александър Алексиев донесе първа етапна победа за България в тазгодишното издание на колоездачната обиколка на страната, съобщи БНР.


Състезателят на КК "Несебър" спечели 5-ия етап от Елена до Мъглиж с дължина 79 километра с време 1:48.22 часа. Втори на 4 секунди след победителя финишира турчинът Ферит Джан Шамлъ от клуб Торко. Трети е украинецът Виталий Буц от клуб Коус с изоставане от 52 секунди след победителя. Днешният етап бе най-късият в обиколката и бе съпътстван от много трудното изкачване на Стара планина през Върбишкия проход. Премията от първа категория на върха спечели украинецът Андрий Браташчук.


При спускането заедно с него напред се откъсна група от трима души - Браташчук, Александър Алексиев и Джан Шамлъ. Алексиев и Джан Шамлъ се откъснаха с преднина около минута, която успяха да запазят до финала в Мъглиж. Алексиев пресече първи финала с финален спринт пред турския представител. Алексиев изпълни обещанието си, че ще спечели днешния етап, тъй като е жител именно на град Мъглиж.


Всички носители на фланелките до днешния етап ги запазват. Жълтата и бялата фланелка за лидер в генералното класиране остава за италианеца Марко Текио. Втори в индивидуалното класиране е неговият сънародник Симоне Раванели, а трети е казахстанецът Жандос Бижигитов. Зелената фланелка за най-активен състезател продължава да се носи от беларусина Евгений Собал. Бялата фланелка на червени точки за най-добър катерач остава притежение на украинеца Андрий Браташчук.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева