13.07.2016 16:23

Кобрата е номер 2 в света

Видян 1470 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кубрат Пулев от вчера е под номер 2 в ранглистата на IBF и под номер три на планетата в класациите на WBC и The Ring Magazine. Два месеца след като стъпи отново на европейския връх в тежка категория, Пулев (23-1) продължава да крачи уверено към нови висини, предава ТопСпорт.



Гордостта на България остава непоклатим на второ място в ранглистата на Международната боксова федерация (IBF) , веднага след Джоузеф Паркър (Нова Зеландия, 19-0). Шампион в нея е Антъни Джошуа (17-0). Британецът се очаква да защитава пояса си през пролетта на 2017 г., а Кубрат е сред най-спряганите потенциални негови съперници. Пулев е №3 на планетата в подреждането на Световния боксов съвет (WBC). Втори е Бърмейн Стивърн (Хаити/Канада, 25-2). Пръв, но със спрени състезателни права е Александър Поветкин (30-1). Срещу руснака в момента върви разследване за употреба на допинг. Носител на титлата във WBC е Дионтей Уайлдър (САЩ, 36-0).



Кобрата е трети и в още една престижна световна ранглиста – тази на най-старото боксово списание – THE RING MAGAZINE. Втори е Уайлдър, а начело е Владимир Кличко (Украйна, 64-4), на когото му предстои реванш срещу шампиона Тайсън Фюри (Великобритания, 25-0). Битката ще бъде на 28 ноември в Дюселдорф. След като Фюри детронира Кличко на 29 ноември 2015 г., той прибра наведнъж 3 пояса – този на THE RING, както и тези на във WBO и WBA.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева