04.07.2016 09:50

Франция се класира за полуфиналите след 5:2 срещу Исландия

Видян 1220 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отборът на Франция се класира за полуфиналите на Евро 2016.


В четвъртфинал от шампионата на Стария континент, който продължава във Франция, тимът на домакините победи Исландия с 5:2.


Двубоят се изигра на „Стад де Франс“ в предградието на Париж Сент Дени.


Оливие Жиру в 13-ата минута, Пол Погба в 20-ата, Димитри Пайе в 43-ата и Антоан Гризман в 45-ата минута доведоха резултата до 4:0 за Франция до почивката на мача.


Колбейн Сигтурсон в 56-ата минута върна един гол, намалявайки преднината на Франция на 4:1.


В 59-ата минута Оливие Жиру, с втория си гол в мача направи резултата 5:1 за Франция.


В 84-ата минута Биркир Бярнасон вкара втори гол за Исландия, за крайното 5:2.


За Франция това е победа в девети пореден мач.


На полуфиналите, на 7 юли Франция ще играе срещу световния шампион Германия.


В пети пореден мач на турнира селекционерът на Исландия Ларс Лагербак заложи на един и същи стартов състав. Така исландците станаха първия отбор в историята на финали на европейски първенства, който не прави промени в титулярния си състав в пет поредни мача на един турнир.


В тима на Франция селекционерът Дидие Дешан започна в центъра на отбраната с 22-годишния Самюел Юмтити, който замени наказания Адил Рами.


Юмтити стана първият френски футболист, който прави своя дебют за националния тим на финали на голямо първенство от 1966 година насам.


Тимът на Исландия започна по-добре мача, като още в 3-ата минута Гилфи Сигурдсон се озова с топката в наказателното поле на Франция и опита удар, който обаче не затрудни Юго Лорис.


В 6-ата минута Димитри Пайе отправи опасен удар към вратата на Исландия.


В 9-ата минута Бярнасон стреля с глава към вратата на Франция, но отново не затрудни Лорис.


Франция откри резултата в мача в 13-ата минута.


Тогава Оливие Жиру бе изведен в наказателното поле на Исландия. Той се измъкна от защитниците на Исландия и с техничен удар откри резултата в мача. При гола обаче останаха съмнения за засада на Жиру.


В 20-ата минута Пол Погба удвои преднината на Франция. Той засече с глава топката след центриране от ъглов удар и направи резултата 2:0. За Погба това е първо попадение на турнира.


В 25-ата минута бе най-добрата възможност през първата част за тима на Исландия. След странично хвърляне Бодварсон бе намерен в наказателното поле, но ударът му мина над вратата на Франция.


В 43-ата минута Димитри Пайе направи резултата 3:0. Той завърши многоходова атака на Франция, като бе изведен от Антоан Гризман. За футболиста на Уест Хем това е трети гол на турнира.


В 45-ата минута Жиру изведе Антоан Гризман сам срещу вратаря на Исландия. Нападателят прехвърли вратаря и направи резултата 4:0 за Франция. За Гризман това е четвърти гол на Евро 2016, с което той еднолично поведе в класирането при голмайсторите.


Втората част стартира добре за тима на Исландия. В 56-ата минута Колбейн Сигтурсон засече топката във вратата на Франция със шпагат, завършвайки контраатака на Исландия, с което намали резултата на 1:4.


В 59-ата минута, с втория си гол в мача, Оливие Жиру направи резултата 5:1 за Франция. За Жиру това е трето попадение на турнира.


Минута след гола нападателят бе заменен от Андре-Пиер Жиняк.


След петия гол във вратата на Исландия французите намалиха темпото, а селекционера Дидие Дешан извади от игра и друг от основните си играчи – Димитри Пайе.


В края на двубоя пък в игра за Исландия се появи и 39-годишния нападател Ейдур Гудьонсон.


Веднага след смяната исландците вкараха втори гол чрез Биркир Бярнасон, който се възползва от грешка в отбраната на френския тим и оформи крайното 5:2 за Франция.


Източник: Фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъдрост

Печели тихо, остави ги да си мислят, че още губиш

Печели тихо, остави ги да си мислят, че ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева