Свързани новини

21.06.2016 15:30

Кубрат Пулев ще се боксира в България през есента

Видян 1308 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Дълго чаканият мач на Кубрат Пулев на българска земя ще се състои тази есен. Кобрата ще се бие на стадион Васил Левски, а най-вероятният му съперник е скандалният поляк Мариуш Вах, арестуван за притежание на наркотици през 2014 година.
Новината съобщи мениджърската агенция на Кобрата Зауерланд в социалната мрежа Twitter. Битката ще бъде защита на европейската титла. При победа Кубрат ще стане официален претендент за световния пояс на IBF и ще излезе на ринга срещу британеца Антъни Джошуа.



Вах и Пулев се познават много добре. 202-сантиметровият поляк помагаше на Кобрата при подготовката му за мача с Владимир Кличко през 2014 година. В своята кариера Вах има 32 победи (17 с нокаут) и 2 загуби.



Все още обаче предстоят преговори за определянето на точното място на двубоя. Обсъжда се вариант и за Арена Армеец. Не са договорени и възнагражденията на боксьорите, както и точната дата на двубоя.



Пред Пулев стои и опцията да се откаже от мач с 2-метровия Вах и да оваканти европейската титла, за да се насочи към друг съперник. Той вече направи това преди три години.



През 2012 г. българинът стана европейски шампион след победа над Александър Димитренко, но на следващата година се отказа от пояса заради двубоя с Тони Томпсън, който го направи първи претендент на Владимир Кличко.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби