09.06.2016 16:45

Европа е футбол – започва първенството на Стария континент

Видян 1717 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Утре вечер започва Европейското първенство по футбол. 15-ото издание на турнира ще бъде открито от домакинът Франция, който ще се изправи срещу състава на Румъния от 22:00 ч. българско време. Петлите са сред големите фаворити за спечелване на първенството в собствената си страна, тъй като всичките значими постижения на тяхната селекция се случват, когато са домакини - европейска титла през 1984 г. и световна през 1998 г. От своя страна румънците са жадни за футбол, като в състава им са и тримата представители на българското първенство  - Козмин Моци, Андрей Препелица и Клаудио Кешеру от Лудогорец-Разград.



  Мачовете от Евро 2016 г. ще бъдат проведени на 10 стадиона в 9 града: Бордо, Вилньов д'Аск, Ланс, Лион, Марсилия, Ница, Париж, Сент Етиен и Тулуза. Това е третият път, в който Франция ще е домакин на първенството след първото издание през 1960 г. и финалите от 1984 г. За първи път в Европейското първенство ще участват 24 отбора, вместо досегашните 16. Селекциите са разпределени в 6 групи по четири отбора, като първите два отиват директно в следващата фаза, а четирите отбора, с най-добри показатели от съставите, класирали се на трето място в групата, също ще получат право на участие в осминафиналите.



  В събота програмата продължава с двубоите Албания - Швейцария от 16:00, Уелс - Словакия от 19:00 и Англия - Русия от 22:00.



 Шампионът от надпреварата ще бъде определен след 51 мача, а финалният сблъсък е на 10 юли от 22:00 ч.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и