11.05.2016 17:01

Локо Пловдив донесе пета поредна шампионска титла на Лудогорец

Видян 1732 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Лудогорец Разград е шампион на България по футбол за пета поредна година. За златния медал орлите трябва да благодарят на Локомотив Пловдив, които победиха вторите в класирането Левски и направиха разликата между сините и разградчани неспасяема до края на сезона. Смърфовете шокираха Левски, след като играчите на Стойчо Стоев поведоха набързо с две попадения на Венцислав Христов (16) и Мигел Бедоя (17), но нелеп автогол на Сашо Александров (47) и попадения на Мартин Камбуров (65) и Бирсент Карагерен (89) донесоха историческа победа на железничарите на Герена.



Така Левски изостана с 11 пункта три кръга преди края на шампионата и мач повече от Лудогорец, като на практика няма как да събере необходимия точков актив, за да измести зелените от върха в класирането (б.а. Левски все още очаква да бъдат върнати седем точки на клуба от делото в Лозана, но това ще стане ясно в края на месеца).
Петата поредна титла на Лудогорец ще изпрати клуба в групата на световните доминатори. Освен тима на Кирил Домусчиев едва 12 отбора в цял свят са в серия от поне пет поредни триумфа в шампионата. Разградчани са равни по текущи серии с първенеца на Италия - Ювентус, със Селтик, а ПСЖ е с една по-малко.
Късно снощи орлите изиграха поредния си двубой в А група – домакинство срещу Пирин Благоевград, но резултатът не бе известен до редакционното приключване на броя.














Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни