20.04.2016 16:00

Кралев връчи на Мартин Чой медал за "специални заслуги" към спорта: 45-о място

Видян 3281 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи на най-добрия роден състезател по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой медал за специални заслуги към спорта, съобщиха от пресцентъра на ведомството.


На 10 април Мартин Чой стана известен по цял свят като единственият състезател, завършил сам 24-те часа на Льо Ман. В надпреварата, част от световния шампионат по издръжливост, по регламент във всеки тим има по 3-а пилоти, които карат на смени един и същ мотор. На всеки от тях са падат по около 8 часа обиколки на пистата.


Чой успя да финишира на 45-о място, след като двамата му съотборници в BMW Motorrad CSEU – Янеш Прошеник (Слвн) и Роланд Реш (Ав), напуснаха рано състезанието. Словенецът падна и получи тежка контузия минути след старта, а след полунощ австриецът, останал без физически и психически сили, се оттегли заради изтощение и остави Мартин сам на пистата.


За цялото състезание Чой направи общо над 420 от 618-те обиколки на тима и навъртя около 1700 километра. За сравнение отборът победител в надпреварата е направил общо 819 обиколки. На финала в последните 9 минути от състезанието на Мартин Чой му се наложи заради повреда да бута мотора си, за да успее да завърши. Той бе аплодиран от близо 100 000 души, заради постижението си.


Следващото състезание от световния шампионат по издръжливост ще бъде през юни в Португалия – 12-те часа на Портимао.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат