19.04.2016 16:22

Пиронкова преодоля първия кръг в Истанбул

Видян 1027 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Първата ракета на България Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на WTA турнира по тенис на червени кортове от категорията International в Истанбул (Турция) с награден фонд 250 хиляди долара. Пиронкова победи убедително Александра Саснович (Беларус) с 6:2, 6:2 за 75 минути.



28-годишната пловдивчанка направи серия от четири поредни гейма и поведе с 5:1 по пътя си към успеха в първия сет. Във втората част 97-ата в света българка отново реализира ранен пробив и дръпна с 4:1 срещу 99-ата в световната ранглиста Саснович и до края нямаше проблеми.



„Чиста победа в два сета за мен днес на турнира в Истанбул! Отлично като за начало на сезона на червени кортове“, заяви Пиронкова след успеха.



С победата пловдивчанката заработи 30 точки за световната ранглиста и 3400 долара. от наградния фонд. Самият турнир в Истанбул традиционно е много успешен за Пиронкова, която миналата година достигна до четвъртфиналите. Освен това българката два пъти е била и полуфиналистка - през 2005 г. като квалификантка достига полуфиналите и губи от Винъс Уилямс. През 2008 г. Пиронкова също остава на крачка от финал след трисетов мач с Агниешка Радванска.



Във втория кръг пловдивчанката ще играе срещу поставената под номер 5 Данка Ковинич. 21-годишната тенисистка от Черна гора е 60-а в световната. Двете са се срещали веднъж досега през 2014 година на турнира в Москва, където Пиронкова печели убедително с 6:2, 6:2.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали