12.04.2016 11:13

Владимир Урумов взе три медала на ЕП по вдигане на тежести

Видян 1185 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     България спечели първите си три медала на продължаващото в норвежкия  град Фьорде Европейско първенство по вдигане на тежести. В кат. до 62 кг. Владимир Урумов грабна бронза в двубоя, като преди това стана трети в изхвърлянето и взе сребро в изтласкването  след перфектна тактическа битка на треньорския щаб начело с Иван Иванов.



Владимир започна със 125 кг., след това не успя на 128. C увеличена  заявка обаче покори 129 кг в първото движение, което му осигури бронзовия медал.  След това в изхвърлянето нещата се повториха – успех на първоначалната   тежест 152 кг., неуспех на 155 и супер опит на повишена заявка от 159 кг.. Това бе  достатъчно на Урумов за среброто във второто движение и за бронза в  двубоя с общ резултат 288 кг.



Другият роден представител – 16-годишният дебютант Стилян Гроздев - се  нареди седми в двубоя със 269 кг., след като бе шести в изхвърлянето със  124 кг. и девети в изтласкването със 145. Стилян покори и 149, но детинска грешка в завършека на опита даде основание на реферите да го  анулират.



Шампион в категорията стана турчинът Хурсът Атак с 296 кг. двубой, втори  в крайното класиране със само килограм повече от Урумов се нареди руснакът Феликс Халибеков.



При жените Мая Иванова се класира 10-а в категория 53 кг.


















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и