Свързани новини

30.03.2016 15:54

Красен Кралев: От януари проверяваме всички олимпийци

Видян 1365 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че от началото на тази година експертите на Националния антидопингов център са засилили контрола над спортистите с квоти и с възможности за квоти за Рио 2016. През февруари са взети проби от състезателите на националните отбори по бокс и борба, а в момента се изследва тимът по лека атлетика.


Според министъра борбата с употребата на допинг има две проявления. Във фокуса на общественото внимание обикновено попада предимно употребата на забранени стимуланти в елитния спорт, но друг по-масов проблем е свободното ползване на хранителни добавки с неустановено съдържание. Той припомни случая с 11-те български щангисти. Те бяха уличени в употреба на забранени вещества през 2015 г., когато бе доказано, че става въпрос за замърсена хранителна добавка, а не за умишлено вземане на допинг.


През 2013 г. с положителни проби са били 13 родни спортисти, през 2014 – 7, а през 2015 – 25. За справка за изминалата 2015 г. в Русия са уличени 54 спортисти, в САЩ – 26, в Чехия – 20, в Германия – 14, а в Австралия – 12.


Искаме промяна в закона за храните в частта, която регламентира хранителните добавки. Всички знаем, че се продават т. нар. натоварени хранителни добавки, които са достъпни в някои фитнес зали“, заяви министърът.


По думите му исканията на Министерството на младежта и спорта не се посрещат с разбиране в работната група, натоварена с промени в закона за храните. Първоначално ММС е поискало всички производители или вносители на хранителни добавки да представят лабораторен анализ и протокол, който да удостоверява, че съдържанието им отговаря на посоченото в етикета, но това предложение не било прието.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей